Breaking news

Iohannis a refuzat propunerea PSD și l-a desemnat pe Dacian Cioloș, premier

loading...

Președintele României a anunțat marți seară, după finalul cele de-a doua runde de discuții cu partidele parlamentare, că îl desemnează în funcția de prim ministru pe Dacian Cioloș. Iohannis a refuzat astfel propunerea PSD, care-l nominalizate pe Liviu Voinea, actual viceguvernator BNR.

dacian ciolosDacian Cioloș, fost Ministru al Agriculturii și fost comisar european pe agricultură în mandatul lui Barroso, este propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul de premier al României.

După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi, este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie”, a declarat Președintele României.

Klaus Iohannis a spus că nu poate fi aşteptată revigorarea clasei politice doar din interiorul partidelor: Este cu siguranţă nevoie de oameni noi şi am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. Cei vechi care sunt buni trebuie să rămână. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană şi orice guvern vom avea trebuie să fie sprijinit de Parlament, de partidele politice pentru a lua măsuri care să garanteze o creştere economică sustenabilă.

Victor Ponta a demisionat pe 4 noiembrie, la o zi după protestul masiv din Capitală iscat după tragedia din Club Colectiv, în care a murit până în prezent 48 de persoane. Strada i-a cerut demisia și Ponta s-a conformat.

În prezent, Guvernul este condus de Sorin Cîmpeanu din postura de prim ministru interimar.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata