Breaking news

Iohannis a promulgat Codul Fiscal doar pentru că s-au păstrat taxa pe stâlp și supraacciza la carburanți

loading...
0 3

Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, că a promulgat Codul fiscal. Președintele a promulgat legea doar pentru că la reexaminare s-a păstrat taxa pe stâlp și supraacciza la carburanți.

iohannis euroIohannis promulgă legi doar care ard la buzunar românul de rând. Pentru că Parlamentul i-a făcut pe plat în privința TVA și a taxelor pe stâlp și carburanți, Președintele a promulgat Codul Fiscal.

“E una dintre legile importante, este nevoie pentru o astfel de lege de o dezbatere pe mai multe faţete, aprofundată, la care participă toţi actorii implicaţi şi informaţi. Am considerat că aşa nu e bine şi este nevoie de o dezbatere mai amplă. Acest lucru după retrimiterea legii s-a şi întâmplat. Dezbaterea a fost pe măsura aşteptărilor, bine ar fi fost să fi avut loc înainte, dar şi aşa consider că a fost în regulă. Sunt foarte mulţumit de modul cum a decurs dezbaterea publică, inclusiv între partide şi votul final”, a spus Preşedintele României.

Proiectul noului Cod fiscal, reexaminat în urma cererii şefului statului, a trecut joi de Parlament. Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, aprobat legea cu 279 voturi “pentru”, 8 “împotrivă” şi 5 abţineri. Anterior, luni, proiectul a fost adoptat şi de Senat.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizează reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcţii începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole – în acest caz eliminarea impozitului se aplică din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

A fost reintrodusă în Codul fiscal prevederea potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora la 500% a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite, aceasta aplicându-se de la 1 ianuarie 2016.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata