Breaking news

Iohannis a luat foc când a aflat că Trump nu l-a invitat: Dragnea și Grindeanu nu reprezintă statul român

loading...

Klaus Iohannis tună și fulgeră pentru că Trump l-a invitat în SUA la Casa Albă pe penalul Liviu Dragnea și pe el l-a ignorat. Președintele României susține într-un comunicat de presă că Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu NU REPREZINTĂ STATUL ROMÂN la ceremonia de învestitură a noului Președinte al SUA.

iohannis operatKlaus Iohannis este ofticat maxim că Donald Trump nu l-a invitat la ceremonia de învestitură de la Casa Albă și că l-a chemat în schimb pe Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu.

”Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii Președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington. Delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul oficial al Administrației Prezidențiale.

Liviu Dragnea va pleca marți în Statele Unite, după ce americanii l-au invitat la ceremonia de inaugurare a mandatului noului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Premierul Sorin Grindeanu a fost și el invitat în SUA, și va pleca din ţară miercuri.

În cele trei zile, invitaţii vor participa la un mic dejun privat la Hotelul Trump, la un concert “Make America Great Again” şi la o cină în compania lui Trump şi a soţiei lui, precum şi a oamenilor-cheie din noua administraţie americană. Ceremoniile includ, vineri, depunerea jurământului de către Trump, urmată de un bal elegant.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat victoria lui Donald Trump ca fiind “o victorie a democraţiei” şi imediat după discursul noului preşedinte ales al Statelor Unite, şeful PSD a scris pe Facebook: “Sunt convins că parteneriatul României cu Statele Unite va rămâne unul puternic”

Într-o intervenţie la Realitatea Tv,la începutul lui decembrie 2016, Dragnea spune că PSD are o relaţie bună cu republicanii.

PSD are o tradiţie a relaţiilor bune cu republicanii. Am intrat în NATO pe o administraţie republicană. Relaţiile dintre Guvernul Năstase şi Administraţie Bush erau foarte bune. Parteneriatul strategic cu SUA rămâne pilonul principal al României. Senzaţia mea este că Administraţia Trump va duce la creştere economică, ceea ce ne dă posibilitatea de a cere investiţii mai mari în România“, a spus Liviu Dragnea.

O revoluție poate da naștere la o Nouă Românie. Dacă tinerii își doresc cu adevărat o Nouă Românie, o pot face acum, alăturându-se proiectului Noua Românie, creat de la zero de tineri care vor să lupte pentru țara lor.

Te poți înscrie aici în Noua Românie.

Urmărește pe facebook, acțiunile Noua Românie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata