Breaking news

Ioana Băsescu, credit de un milion de euro de la CEC BanK, în doar 5 zile

loading...

Ioana Băsescu, a dat vineri, publicităţii contractul de creditare de un milion de euro, pe care l-a încheiat cu CEC Bank, cu care a cumpărat 290 de hectare de teren agricol în comuna Nana din judeţul Călăraşi.

ioana basescu credic bancarLa o săptămână de când a izbucnit scandalul național cu creditul agricol pe care l-a luat de la CEC Bank, Ioana Băsescu, face public contractul de creditate.

Potrivit contractului, Ioana Băsescu a primit 4,6 milioane lei, bani pe care trebuie să-i restituie în 30 de ani. Având o rată fixă lunară de 30.266,51 de lei.

Creditul a primit undă verde din partea conducerii CEC Bank în data de 6 septembrie 2013, iar banii au fost puşi la dispoziţia Ioanei Băsescu începând cu data de 9 septembrie 2013.

Ioana Băsescu a făcut cererea de obţinere a împrumutului la data de 30 august 2013.

Pentru obţinerea creditului, Ioana Băsescu a avut un aport de 278.337,45 de euro, reprezentând 21,3% din valoarea de achiziţie a terenului pentru care a solicitat finanţarea.

Conform contractului de împrumut, Ioana Băsescu a achitat deja primele două rate, în zilele de 20 septembrie şi 21 octombrie, când a achitat câte 30.266,51 de lei.

conform graficului de rambursare a creditului, ultima rată urmează să fie achitată în data de 8 august 2043, când Ioana Băsescu va înapoia, în total, în cei 30 de ani, către CEC Bank, suma de 10.896.378,24 de lei. Garanţii de 5.050.773 de lei.

Pentru împrumut, fiica preşedintelui Băsescu a oferit garanţii în:

1. Garanţia reală imobiliară, cu ipotecă pe teren. Conform CEC Bank, terenul de 290 de hectare din comuna Nana, judeţul Călăraşi, este evaluat la 7.215.390 de lei.

2. „Garanţie reală mobiliară asupra soldurilor creditoare prezente şi viitoare”. Banca îşi ia drept garanţie conturile curente ale Ioanei Băsescu deschise la CEC Bank.

3. „Bilete la ordin, stipulate fără protest, în alb, emise de client”.

Ioana Băsescu a primit creditul de un milion de euro deși plafonul maxim pe care CEC Bank îl poate acorda unei persoane fizice este de 700.000 de euro.

Ca o persoană să poată lua un credit agricol de la CEC Bank trebuie să aibă experiență în agricultură și să desfășoare deja activitate în acest domeniu. Ioana Băsescu nu are niciun fel de tangență cu agricultura. Dar a primit creditul de la banca statului român pentru că este fiica lui Băsescu.

La o lună de când i-a acordat creditul Ioanei Băsescu, șeful CEC Bank, Radu Ghețea i-a cerut protecție lui Băsescu ca să nu fie schimbat de la conducerea băncii. Ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu a conformat faptul că a fost sunat de Băsescu și că președintele i-a cerut să nu îndrăznească s-l schimbe pe Ghețea de la CEC Bank.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata