Breaking news

Ioana Băsescu a luat un milion de euro credit de la CEC, ca să-i cumpere pământ lui tacsu

loading...

Traian Băsescu vrea să fie fermier. Și pentru a-și îndeplini această dorință și-a pus fiica cea mare, pe Ioana Băsescu să facă credit la CEC și să cumpere 300 de hectare de teren în județul Călărași.

ioana basescu credic bancarBăsescu a confirmat vineri seară, într-o declarație de presă, susținută la Cotroceni, că el și-a pus fiica să cumpere terenul. Și chiar să ceară un milion de euro credit de la CEC, întrucât, el nu îndeplinea condițiile de creditare.

Vreau să vă spun că tot ce a dat Ioana, fiica mea, în comunicatul de ieri este absolut corect. Vreau să confirm că eu am convins-o să facă acest lucru pentru că mi-am dorit eu să cumpărăm pământ. Creditul cu care s-a cumpărat pământul este luat de Ioana pentru că am încercat să-l iau eu şi, din cauza veniturilor, banca nu mă putea finanţa la o asemenea sumă. Singura din familie care a avut veniturile care să permită finanţarea a fost Ioana, datorită veniturilor ca notar, care au fost chiar la limită pentru a putea obţine un credit pe 30 de ani, un credit ipotecar. Deci, cu salariul unui preşedinte nu poţi să obţii un credit cu care să cumperi 291 de hectare de pământ. Nu poţi. Bun. A mai fost o treabă, că fiind credit ipotecar, deci pe termen lung, de 30 de ani, problema este şi ce vârstă ai. Te întreabă băncile şi când constată că ai 62 de ani, în afară de problema venitului e şi problema: dar cine plăteşte dacă se întâmplă ceva? Şi atunci Ioana a fost, şi din punct de vedere venituri, şi din punct de vedere vârstă, omul potrivit să facă acest credit care e făcut cu dobândă la nivelul pieţei. ”, a spus Băsescu.

Președintele a ținut să precizeze faptul că a făcut o super afacere cu pământul întrucât l-a luat la un preț mult mai mic decât a fost evaluat acesta de către experții băncii.

”Creditul este garantat cu proprietatea, cu pământul, care a fost evaluat la un preţ mai mare de experţii băncii decât preţul care s-a plătit. De aceea banca n-a avut nevoie de niciun fel de garanţii colaterale. Este credit ipotecar pentru agricultură”, a mai spus Președintele României.

După care, Băsescu a mărturisit că: Îmi doresc mult ca în foarte scurt timp să reuşesc să-l trec pe numele meu pentru că eu vreau să fiu fermierul, v-am anunţat de multă vreme că îmi doresc acest lucru şi nu văd nimic rău.

Lunar, Ioana Băsescu plătește o rată la CEC Bank de 30.266 de lei pentru creditul agricol luat ca să-i cumpere teren tatălui ei.

Terenul agricol a fost cumpărat în comuna Nana din Județul Călărași, are o suprafață de 291 hectare și a fost dat în arendă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata