Ioan Oltean controla IJP Bistrița. Polițiștii i-au dat IP-ul unei persoane care îl critica pe internet

loading...

Ioan Oltean, deputat PDL, este acuzat de procurorii DNA, că a făcut presiuni asupra şefului IPJ Bistriţa, Ioan Ovidiu Mureșan, pentru a afla cine este persoana care scrie comentarii negative la adresa lui, postate pe diferite ziare online din Bistrița.

ioan olteanIoan Oltean avea poliția din Bistrița la degetul cel mic și era de ajuns să dea un ordin și șeful IJP Bistrița Naăsud, executa întocmai. Numele deputatului PDL, apare în stenogramele DNA, în baza cărora întreaga conducere a poliției județului Bistrița Năsăud a fost decapitată și băgată la pușcărie în arest preventiv.

Deranjat de comentariile negative postate de un internaut pe mai multe site-uri locale din Bistrița, Ioan Oltean a mers la poliție ca să dea de urmele celui care-l critica.

Inițial, Ioan Oltean a depus o ”petiție” la Poliția Bistrița ”prin care solicitase identificarea persoanei care a postat pe internet un comentariu negativ la adresa deputatului, comentariu în care l-a numit învățător ratat”.

Nemulțumit de răspunsul oficial primit, prin care era anunțat că numele persoanei care a postat comentariul respectiv nu poate fi fi comunicat decât printr-o dispoziție a instanței, deputatul PDL, Ioan Oltean a apelat la serviciile inspectorului șef al IPJ Bistrița.

Procurorii DNA Cluj susțin că Ioan Oltean a mers pe 8 august 2014, în biroul șefului IPJ Bistrița Năsăud ca să-i ceară să depisteze persoana care-l critica pe internet.

Cu toate acestea, Mureșan Ioan Ovidiu i-a comunicat verbal deputatului Oltean Ioan faptul că IP-ul calculatorului folosit pentru postarea comentariului aparține numitului N. Marius, angajat al SRI Bistrița Năsăud”, scriu procurorii DNA Cluj în referatul de arest al șefului IJP Bistrița.

Inspectorul șef Ioan Ovidiu Mureșan, comisarul șef Robero Hasnaș, șeful Poliției Rutiere și inspectorul principal Leon Cloșcă, șeful Poliției Rutiere din Năsăud. Cei trei au fost arestați pentru 30 de zile, pentru fapte de corupție.

Informația a ieșit la iveală în urma înregistrăilor efectuate cu ajutorul unor microfoane montate în biroul inspectorului șef, Ioan Ovidiu Mureșan. Și demonstrează cât de extinsă era caracatița corupției în județul Bistrița Năsăud care a pus stăpânire pe Inspectoratul de Poliție al Județului.

Ioan Ovidiu Mureşan este acuzat de 14 acte de abuz în serviciu în schimbul obţinerii de foloase necuvenite, săvârşite în perioada iunie-noiembrie 2014, unele dintre acestea fiind comise în colaborare cu şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, şi cu şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă.

Ioan Ovidiu Mureşan este acuzat că, în 20 august, 29 septembrie şi 12 octombrie 2014 a participat la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere cu victime: decedaţi şi răniţi. Procurorii spun că şeful IPJ şi-a încălcat de trei ori atribuţiile de serviciu în cursul lunii august, comunicând unor persoane private date confidenţiale obţinute în cadrul activităţilor de serviciu.

Potrivit DNA, Ioan Ovidiu Mureşan şi-a înmatriculat ilegal o maşină, fiind ajutat de şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Emil Hasnăş, prejudiciind astfel statul cu 4.000 de euro.

Procurorii mai spun că, în ceea ce îl priveşte pe Ioan Ovidiu Mureşan, au mai identificat trei cazuri de încălcare a atribuţiilor de serviciu – în 8, 9 şi 20 august 2014 – prin comunicarea frauduloasă către persoane private a unor date confidenţiale obţinute în cadrul activităţilor de serviciu, un caz de intervenţie abuzivă – în 30 iunie 2014 – în activitatea unor poliţişti subordonaţi, pentru ca aceştia să nu constate şi să nu sancţioneze contravenţii la regimul circulaţiei rutiere, dar anchetatorii au găsit şi un caz în care el a muşamalizat un accident rutier grav produs de un şef de post.

Ioan Oltean cel care spunea că PSD e un broscoi care-i stă în gât, este cel care a adus-o la București, în fruntea ANRP, pe Crinuța Dumitrean, arestată preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale, alături de Alina Bica, pentru a-i da lui Gheorghe Stelian, prietenul Elenei Udrea, despăgubiri umflate artificial de 160 milioane euro.

833 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*