Breaking news

Ioan Bendei, fost administrator RCS&RDS, cercetat penal pentru ticluirea de probe mincinoase

loading...

Ioan Bendei, fost administrator al companiei RCS&RDS, este urmărit penal de procurori pentru că ar fi prezentat probe false în plângerea făcută în 2013 la adresa lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena 1, pe care l-a acuzat de șantaj.

ioan bendeiLa un an de zile de când a făcut plângere la parchet acuzându-l de șantaj pe Sorin Alexandrescu, directorul Antena 1, fostul administrator al companiei RCS&RDS, Ioan Bendei este urmărit penal pentru ticluire de probe mincinoase.

În baza plângerii făcute în aprilie 2013 de Ioan Bendei, Judecătoria Sector 1 a admis solicitarea procurorilor DNA, privind arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu.

Potrivit rezoluției procurorilor anticorupție, reiese faptul că: în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză. Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului părţii vătămate.

Compania RSD&RCS, a confirmat vineri, printr-un comunicat de presă, faptul că Ioan Bendei a depus plângere de șantaj la DNA, la adresa lui Sorin Alexandrescu.

Unul din administratorii RCS&RDS a depus o plângere în legatură cu un şantaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu. Scopul şantajului era să forţeze încheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, în condiţiile impuse de aceasta, pentru o sumă de peste 30 milioane EURO. Acest şantaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup împotriva companiei noastre în ultimii ani, în încercarea de a ne forţa să plătim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale”, se arată în comunicatul de presă al RCS&RDS, remis exclusivNEWS.ro.

Sorin Alexandrescu este acuzat de procurori de faptul că l-ar fi șantajat pe Ioan Bendei cu dezvăluirea contractului încheiat de RCS&RDS cu o firmă a lui Mitică Dragomir, prin care șeful Ligii ar fi primit mită mascată în valoare de 3,5 milioane de euro.

Tribunalul București l-a pus în libertate pe Sorin Alexandrescu care a depus plângere penală pe numele lui Ioan Bendei pentru denunț calomnios.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata