Breaking news

Investiție de 10 milioane euro într-o firmă de îngrășăminte chimice la Făgăraș

loading...
0 5

Cu o investiție de 10 milioane euro, firma NitroPoros SRL, parte din consorţiul constituit cu Gladwell Ltd şi InterAgro SA, a dat în folosință  fabrica de amoniac de pe platforma chimică Făgăraş, instalaţie care nu a mai funcţionat de peste şase ani.

fabrica.ingrasaminteAceasta este una dintre investiţiile semnificative din industria îngrăşămintelor chimice din România de la debutul crizei economico-financiare în ţara noastră. Numai pentru respectarea condiţiilor de protecţia mediului impuse de legislaţia comunitară şi naţională s-au cheltuit aproximativ 10 milioane de lei.

Amoniacul produs în această fabrică este utilizat ca materie principală pentru fabricarea îngrăşămintelor chimice folosite în agricultură, dar şi pentru obţinerea azotatului de amoniu destinat fabricării explozivilor civili (n.r. – utilizaţi în cariere de piatră, la construirea drumurilor etc.).

Capacitatea de producţie a fabricii de amoniac este de 900 de tone/zi. Reluarea producţiei de amoniac la Făgăraş contribuie la îmbunătăţirea fluxului de aprovizionare cu azotat de amoniu pentru toate fabricile de profil. De altfel, acestea reprezentă piaţa de desfacere a azotatului de amoniu produs la Făgăraş.

Deschiderea instalaţiei de amoniac a dus la crearea de noi locuri de muncă în municipiul Făgăraş, localitate cunoscută ca fiind monoindustrială, dependentă de activitatea de pe platforma chimică. În prezent, la SC NitroPoros SRL lucrează peste 600 de salariaţi, numai în ultima lună fiind făcute aproximativ 50 de noi angajări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata