Breaking news

Inundații în Mehedinți după revărsarea Dunării

loading...

Sute de hectare de pădure, păşuni şi izlaz din trei localităţi situate în judeţul Mehedinţi au fost inundate, în noaptea de joi spre vineri, în urma revărsării fluviului Dunărea.

JUDETUL DOLJ - INUNDATIIPotrivit unei informări a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, în comuna Vrata au fost inundate 20 de hectare de izlaz şi 50 de hectare de pădure, în comuna Pristol au fost afectate 40 de hectare de păşune, iar în localitatea Salcia au fost indundate 160 de hectare de păşune şi 120 de hectare de pădure, transmite mediafax.ro

Revărsarea Dunării a inundat şi mai multe suprafeţe de păşuni şi fâneţe din sudul judeţului Dolj, iar apa a ajuns până la marginea terasamentului drumului judeţean DJ 553 Maglavit – Poiana Mare.

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Administraţiei Bazinale de Apă “Jiu” Craiova, Dunărea a depăşit cota de inundaţie la staţiile hidrometrice de la Calafat, cu 48 centimetri, şi la Bechet, cu 38 centimetri. Au fost afectate suprafeţele de terenuri riverane, situate în zonele joase şi neîndiguite, pe sectorul localităţilor doljene Ciupercenii Noi – Desa – Pisculeţ.

În urma creşterii debitelor Dunării, specialiştii administraţiei bazinale au avertizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, precum şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zonele care pot fi afectate de inundaţii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata