Breaking news

Inundații de proporții în sudul țării

loading...

INUNDATIISute de gospodării şi zeci de drumuri naţionale şi judeţene au fost afectate, în ultimele zile, de inundaţii. Printre cele mai afectate judeţe se numără Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Mehedinţi, Argeş, Dolj, Olt.

Ministrul de interne, Vasile Blaga, a convocat comandamentul pentru situații de urgență la o ședință videotelefonică cu prefecții din zonele afectate de inundații.

Astfel, în județul Giurgiu, localitățile Mihailești, Clejani, Calugăreni, Popești și Ghimpați au fost afectate de inundații, sute de gospodării și hectare de teren agricol fiind declarate calamitate.

În județul Teleorman, în Videle, 3 locuințe au fost evacuate după ce apa din curțile lor a atins aproape 1 metru iar casele erau în pericol de a se prăbuși. De asemenea, în localitățile Ciolănești, Beuca și Dobrotești au fost inundate zeci de gospodării iar oamenii și animalele din acestea au fost evacuați.

În Dâmbovița două localități sunt încă izolate după ce drumul de acces s-a surpat, aproximativ 2500 de locuitori fiind afectați. Localitățile Pucheni și Malu cu Flori au rămas de asemenea fără apă și curent.

Județul Buzău a fost afectat de alunecări de teren. 5 kilometri de drum de munte sunt impracticabili datorită alunecărilor de teren făcînd ca locuitorii comunei Colți să rămînă izolați pînă la remedierea situației.

Traficul feroviar a fost de asemenea afectat de alunecările de teren. Astfel, între Craiova și Drobeta Turnu Severin traficul feroviar a fost blocat după ce terasamentul pe care era amplasată linia de cale ferată s-a deplasat datorită surpării terenului. Trenurile nu și-au mai putut continua traseul după ce stîlpi de înaltă tensiune s-au prabușit pe linia de cale ferată. Călătorii au fost transportați la destinație cu ajutorul microbuzelor.

În Bistrița, pe rîul Ilva Mică a fost nevoie de intervenția pirotehniștilor pentru a debloca blocurile de gheața formate pe acest rîu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata