Breaking news

Sârbu demisionează din PSD

loading...

Marian Sârbu  a decis în această dimineaţă să părăsească PSD , după discuţia pe care a avut-o, la sediul partidului, cu preşedintele PSD, Victor Ponta.

marian-sarbu-2Sârbu a declarat la finalul întâlnirii că principala sa nemulţumire este legată de “situaţia destul de suspicioasă,  starea de neîncredere din partid” cu care el nu poate lucra, dar şi faptul că unii dintre colegi îi cer să fie împotriva propriilor convingeri.

“Din păcate, după 16 ani, sunt nevoit să părăsesc acest partid cu toate regretele care se află în spatele unei asemenea decizii”, a afirmat Sârbu.

El a mai explicat că a avut cu Ponta o discuţie de principii şi că nu a fost vorba despre negocieri de funcţii: “Nu cred că el (Victor Ponta – n.red.) trebuie să facă promisiuni individuale. Ne-am limitat la o discuţie de principii şi cred că el a înţeles poziţia mea. Sper ca partidul acesta să râmănă în continuare principalul partid de stânga”, a precizat Sârbu.

Sârbu a mai spus că, în forma actuală, “nerestructurată”, PSD nu poate acoperi tot electoratul de stânga din România, de aceea este necesară înfiinţarea unui nou partid.

Întrebat dacă se va alătura grupului independenţilor şi formaţiunii care ar urma să fie înfiinţată de aceştia, Marian Sârbu a răspuns că este foarte posibil să urmeze această cale.

Marian Sârbu le-a mulţumit lui Miron Mitrea “care m-a adus in partid”, lui Adrian Năstase “pentru încrederea acordată” şi lui Ion Iliescu “pentru prijinul discret pe care mi l-a acordat”.

Marian Sârbu a activat în PSD de 16 ani şi a câştigat trei mandate de deputat pentru acest partid, iar de două ori a fost ministru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata