Breaking news

Institutul Cantacuzino a rămas fără licenţă

loading...

Agenţia Naţională a Medicamentului a retras Institutului Cantacuzino, licenţa de producere a vaccinurilor, deoarece i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie. În aceste condiţii, producerea de vaccinuri nu se face conform standardelor europene. Licenţa a fost retrasă în data de 8 februarie.

vaccinAnunţul a fost făcut de Radu Iordăchel, directorul Institutului Cantacuzino, la audierile de la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor. Iordăchel a precizat că printre produsele injectabile care vor fi retrase se numără vaccinurile antigripal, BCG, antirabic şi antitetanic. De asemenea, el a mai adăugat că în urma acestei decizii vor avea loc şi o serie de disponibilizări, fiind vorba de 450 de oameni care vor rămâne fără loc de muncă.

Agenţia Naţională a Medicamentului a hotărât că vaccinul împotriva tuberculozei, destinat bebeluşilor, trebuie scos din maternităţi, deoarece produsul a expirat.

Reprezentanţii Institutului Cantacuzino nu sunt de acord cu decizia ANM. Ei cer Ministerului Sănătăţii prelungirea termenului pentru retehnologizarea liniilor de fabricaţie, adică până la sfârşitul lui 2010.

Până când Institutul Cantacuzino va obţine o nouă licenţă, imunizările din cadrul programului naţional de vaccinare vor fi oprite. În ceea ce priveşte vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, acest lucru nu va putea fi realizat până în luna aprilie. Cu toate acestea, bebeluşii nu vor avea de suferit, pentru că acest tip de vaccinare se poate realiza până la vârsta de zece luni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata