Breaking news

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență caută tineri pentru a-i face pompieri salvatori

loading...

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat campania de recrutare de tineri dornici să devină pompieri și astfel să salveze vieți.

pompieriIGSU recrutează candidaţi pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ care asigură formarea iniţială a personalului – sesiunea 2015.

Tinerii care doresc să urmeze o carieră militară pot depune cereri de înscriere, la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele în care domiciliază, în funcţie de locurile disponibile scoase la concurs, astfel.

În instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost scoase la concurs 145 locuri repartizate după cum urmeză:

 • Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti:
  • Facultatea de Pompieri: 35 locuri;
  • Facultatea de Poliţie: două locuri (specializarea Drept)
 • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, judeţul Prahova:
 • 100 locuri subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă;
 • 8 locuri maiştri militari, specializarea auto
  • De asemenea, pentru concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu, la Academia Tehnică Militară – Bucureşti, respectiv la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – Piteşti, instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi scoase la concurs 12 locuri (ofiţeri) şi un loc (subofiţer), după cum urmează:

–  Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu: 4 locuri , la specialitatea „finanţe-contabilitate”;

–  Academia Tehnică Militară – Bucureşti: 8 locuri, la specialităţile „blindate, automobile şi tractoare”, „chimie militară”, „construcţii şi fortificaţii”, „sisteme pentru baraje de mine, distrugeri şi mascare”, „echipamente şi sisteme electrice militare”, „calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”.

 • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – un loc, la specialitatea „operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii”.

Pregătirea viitorilor salvatori în cadrul instituţiilor de învăţământ amintite se va realiza  într-un interval cuprins între doi şi patru ani, în funcţie de specializările pentru care vor opta, după cum urmeză: patru ani la Academia de Poliţie şi Academia Tehnică Militară, trei ani la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, respectiv doi ani la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti

Lumea serviciilor de urgenţă este una a camaraderiei şi a provocărilor, în care competenţa, implicarea şi viteza de reacţie sunt repere fundamentale. De modul în care reacţionezi la un apel de urgenţă depinde viaţa unui om.. sau a mai multora… agoniseala şi bunurile acestora.

O reacţie rapidă şi profesionistă în cazul unui incendiu, inundaţie, accident sau oricare altă situaţie de urgenţă are urmări imediate şi vizibile în viaţa semenilor noştri, a comunităţii întregi.

Pompieri, paramedici, pirotehnişti, scafandri sau alte categorii de profesionişti care asigură expertiza de specialitate sau sprijin administrativ alcătuiesc echipa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă din România.

Facultatea de pompieri

Scoala de pompieri Boldesti

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata