Breaking news

Inspecția Judiciară a început ancheta în cazul SMS-urilor trimise de Oana Hăineală

loading...

Inspecția Judiciară din CSM a demarat o anchetă în cazul SMS-urilor trimise de Oana Hăineală către un membru al Consiliului în care îi spunea cum să voteze la ședință.

gica si haineala csmLa sesizarea Asociației Magistraților din România, Inspecția Judiciară va face o anchetă în cazul scandalului cu SMS-urile trimise de Oana Hăineală către procurorul Bogdan Gabor, pe vremea când acesta era membru al CSM.

Inspectorul sef adjunct al Inspectiei Judiciare din CSM, Gheorghe Stan, a anuntat luni, că au fost declanșate verificările în cazul SMS-urilor descoperite în telefonul care i-a aparținut procurorului Bogdan Gabor. SMS-uri care dezvăluiau modul în care Oana Hăineală și Alina Ghica aranjau voturile în Consiliul Superior al Magistraturii.

Există o lucrare înregistrată ca urmare a sesizării formulate de Asociația Magistraților din România, este adevărat. Mai multe informații nu am cum să vă dau, întrucat potrivit legii, actele, documentele sau orice informații care se află pe rolul Inspecției au un caracter confidențial și deocamdată, s-a înregistrat, s-a repartizat aleatoriu la un inspector, se fac verificări”, a declarat Gheorghe Stan.

Inspecția Judiciară susține că încă nu a primit sesizările Secției pentru judecători în cazul declarațiilor lui Daniel Morar și a abuzurilor comise de procurori în cazul judecătorului Adrian Neacșu.

AMR a sesizat pe 8 martie, Inspecția Judiciară cu privire la SMS-urile Oanei Hăineală. Iar Secția pentru judecători a CSM a cerut verificarea lui Daniel Morar și a abuzurilor DNA din cazul Neacșu.

Potrivit Lumea Justiției, pe  18 iulie 2012, Angel Gabriel Roșca a primit pe inventar de la DEA din cadrul CSM un telefon Nokia 2730, cu numărul 0724.127.366, care a aparținut anterior, pentru scurtă durată, procurorului Bogdan Gabor din CSM.

Angel Gabriel Roșca a deținut telefonul Nokia până la data de 11.02.2013 când, scârbit de faptul că împotriva lui s-a pornit ancheta DNA pentru ca judecătorul Adrian Neacșu să fie compromis, și-a dat demisia. 

Fără să vrea, folosind telefonul ce i-a fost dat în custodie, șoferul a depistat în memoria acestuia o serie de mesaje tip SMS purtate de fostul deținător(Bogdan Gabor) cu Oana Hăineală, Alina Ghica și Monica Prejmereanu (purtător de cuvânt al CSM – fost ofițer DGIPI), personaje care de anul trecut fac toate jocurile în CSM.

În mesajele relatate de Angel Gabriel Roșca, apar solicitări din partea șefelor CSM către procurorul Bogdan Gabor de a vota în anumite feluri, anumite puncte de pe ordinea de zi.

Bogdan Gabor, fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului Tribunalului Maramureș, a fost ales în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii la alegerile din ianuarie 2012, ca reprezentant în Consiliu al procurorilor de la parchetele de tribunale.

Iată conversațiile cu probleme, așa cum au fost relatate de Angel Gabriel Roșca:

Mesaje de la Oana Hăineală:

– “ne roagă Alina să dăm cu DA la pct 13 pup”

– “Să nu uităm să dăm cu NU la pag 23 la plecarea lui Vasilică”

– “o să facem plen joi (da vezi că nu le zicem la 4pezi – neacșu, danileț, dumbravă și șerban – ca să se care liniștiți în turneul electoral pt roman) noi joi seară plecăm la JAI…”

– “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui să votăm împotrivă? Eu așa aș vota… La comisii la fcț de conducere procurori. Membri: amian, foitos, petrescu mandici. La judecători: opaiog, franguloiu, hancu, marin”

Judecătorul Adrian Neacșu, membru suspendat din CSM ca urmare a anchetei penale demarată de DNA, a declarat luni seară la Realitatea TV, în emisiunea Andreei Crețulescu faptul că un serviciu secret i-a blocat calculatorul personal din Consiliu chiar când dorea să trimită niște sesizări către anumite ambasade. Aflat în cameră împreună cu alți membrii ai secției pentru judecători a CSM, au putut vedea cum adresele de e-mail sunt șterse în timp real din calculator.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata