Breaking news

Independenţii au depus actele pentru înregistrarea noului partid

loading...

Grupul de parlamentari independenţi a depus, astăzi, la Tribunalul Bucureşti, actele pentru înregistrarea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, cererea lor urmând să fie discutată de instanţă pe 17 mai.

tribunalPentru înscrierea partidului au fost strânse peste 120.000 de semnături.
Senatorul Liviu Câmpanu afirma, în 11 martie, că urma să se înregistreze la OSIM sigla UNPR, care conţine prescurtarea denumirii, pe un scut aflat în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce”.

Câmpanu preciza că UNPR are în Bucureşti două clădiri închiriate, una dintre ele urmând a găzdui sediul central al noii formaţiuni, iar cealaltă sediul organizaţiei municipale UNPR Bucureşti.

Noul partid care va fi constituit din grupul parlamentarilor independenţi i-ar putea avea ca preşedinte pe Marian Sârbu, ca preşedinte executiv pe Gabriel Oprea şi ca preşedinte de onoare pe Cristian Diaconescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Potrivit legislaţiei, pentru înregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucureşti următoarele documente: cererea de înregistrare, semnată de conducătorul organului executiv al partidului politic şi de cel puţin trei membri fondatori, care vor fi citaţi în instanţă, Statutul şi programul partidului, actul de constituire împreună cu lista semnăturilor de susţinere a membrilor fondatori, o declaraţie privitoare la sediu şi la patrimoniul partidului, dovada deschiderii contului bancar.

În termen de trei zile de la data depunerii cererii de înregistrare, anunţul cu privire la aceasta se publică de către solicitant într-un ziar central de mare tiraj.

Lista cu semnăturile de susţinere trebuie să cuprindă cel puţin 25.000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti examinează cererea de înregistrare a partidului politic în şedinţă publică, cu participarea reprezentantului Ministerului Public. Persoanele fizice sau juridice interesate pot interveni în proces, dacă depun o cerere de intervenţie în interes propriu, potrivit Codului de procedură civilă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata