Breaking news

Indemnizaţia pentru creşterea copilului redusă la 600 lei

loading...

Andreea Paul-Vass, consilierul  pe probleme economice al premierului Emil Boc a declarat astăzi că indemnizaţia acordată mamelor aflate în concediu de creştere a copilului va fi micşorată.

1252910513Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat astăzi că deocamdată nu s-a luat o decizie în cazul indemnizaţiei de creştere a copilului şi că variantele luate în calcul sunt încă în discuţie

Nu s-a întâmplat nimic, variantele sunt încă în discuţie“, a afirmat  Mihai Şeitan, la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele, reprezentanţii Guvernului, ai partidelor şi cu liderii sindicatelor şi patronatelor.

Ministrul Muncii nu a precizat însă care sunt variantele aflate în discuţie. Surse din Ministerul Muncii au afirmat că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi micşorată la 600 de lei, de la nivelul maxim din prezent de 4.000 de lei, urmând ca fiecare copil să primească o alocaţie pentru creştere în valoare de 200 de lei, transmite Realitatea TV.

Potrivit Legii 257 din 31 octombrie 2008, începând din 1 ianuarie 2009, persoanele care în ultimul an anterior naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la trei ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85 la sută din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata