Breaking news

Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea fi redusă doar cu 15%

loading...

În urma discuțiilor purtate cu Ministrul FinanțelorSebastian Vlădescu, Vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este posibil ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să scadă doar cu 15 la sută, nu cu 25 de procente cum se anunţase iniţial.

bebelus-dupa-baie-350Ministrul Vlădescu ne-a spus că setul de măsuri de austeritate cuprins în scrisoarea către FMI va rămâne la fel, fiind posibilă diminuarea numai cu 15 procente a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, nu cu 25 cum fusese anunţat iniţial“, a precizat Cornea.

“Varianta agreată pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copiilor în România este păstrarea perioadei de acordare a indemnizaţiei la doi ani şi a procentului de 85% din nivelul salariului obţinut în ultimele 12 luni lucrătoare şi diminuarea temporară cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi menţinute limitele minimale şi maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutăm despre păstrarea de facto a abordării procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 4.000 lei, începând cu 1 iunie 2010″, a spus atunci consilierul premierului.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 15 mai, că speră ca indemnizația pentru creșterea copilului să fie ”minim afectată”.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

Proteste similare ale părinţilor nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a reduce indemnizaţia pentru creşterea copilului şi alte drepturi pentru aceştia au loc şi în Iaşi şi Braşov.

Organizatorii protestului susţin că reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului are impact nesemnificativ pentru bugetul de stat, respectiv sub 0,02 la sută din PIB, însă efectul este covârşitor pentru dezvoltarea şi viitorul micuţilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata