Breaking news

Incendiu puternic la Dragonul Roșu soldat cu moartea unui pompier

loading...

120 de pompieri au intervenit miercuri dimineață pentru stingerea unui incendiu puternic izbugnit la complexul comercial Dragonul Roșu. Din nefericire un pompier a murit, după ce o parte din structura metalică a depozitului s-a prăbuşit peste el şi alţi şapte colegi ai acestuia au fost răniţi, fiind duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, conform mediafax.ro

dragonulrosuPompierul salvase un coleg rănit în incendiu, iar în timpul intervenţiei o parte din structura depozitului cuprins de flăcări s-a prăbuşit peste el, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei.

Alţi şapte pompieri care interveneau pentru stingerea incendiului de la complexul comercial Dragonul Roşu au fost răniţi, fiind duşi cu ambulanţele SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Unul dintre aceştia are arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului, iar pompierul salvat de colegul său a suferit o contuzie la genunchi. Alţi cinci pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului au fost intoxicaţi cu fum.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 4.30, iniţial fiind afectat un depozit cu mai multe corpuri, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

Suprafaţa cuprinsă iniţial de incendiu a fost de 800 de metri pătraţi, însă focul s-a extins în ciuda intervenţiei pompierilor, atât la parter, cât şi la primul nivel al clădirii. Depozitul are o suprafaţă totală de aproximativ 3.000 de metri, a precizat Onofrei.

La faţa locului s-au deplasat imediat pompierii civili, însă aceştia nu au făcut faţă singuri şi au solicitat sprijinul ISU Bucureşti. Astfel, peste 20 de autospeciale cu apă şi spumă, echipaje de descarcerare, pompieri salvatori şi maşini cu medic se află la complexul comercial pentru a stinge incendiul. Totodată, lucrătorii ISU au primit sprijin de la Apa Nova, care a trimis în zonă suplimente de apă, precum şi de la Jandarmeria Capitalei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata