Breaking news

Încă o zi de proteste la Cotroceni, Guvern și Parlament

loading...

Aproximativ 300 de sindicalişti de la toate cele cinci confederaţii sindicale au protestat, joi, la sediul Guvernului, în timp ce la Palatul Cotroceni s-au adunat alţi 200 de oameni, și aproximativ 100 în fața Palatului Parlamentului, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de autorităţi, transmite mediafax.ro

proteste_size1Protestatarii fluieră, huiduie, strigă “Jos Guvernul”, “Hoţii” şi au pancarte cu numele federaţiilor şi confederaţiilor la care sunt afiliaţi, precum şi bannere pe care scrie “Vă informăm, gradul de suportabilitate a atins apogeul”.

Sindicaliştii i-au invitat pe membrii Guvernului să vină în mijlocul lor la mitingul din 19 mai, “dacă au curaj” şi le-a recomandat să părăsească sediul Executivului şi să se mute “în formol la Antipa”.

“Cine nu ştie, nu vrea şi nu poate, să plece şi să îi lase pe alţii”, au strigat sindicaliştii care protestează la Palatul Victoria.

Vicepreşedintele BNS, Ovidiu Jurca, a spus că măsurile de austeritate nu ar trebui să fie îndreptate spre salariaţi, şomeri şi pensionari, aşa cum a propus Guvernul.

Alţi aproximativ 200 de sindicalişti aflați în fața  la Palatul Cotroceni au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, pe care îi acuză că au minţit, una dintre pancartele aduse de protestatari fiind cu poza premierului, pe care scrie “Dacă nu ştiaţi, incompetenţa are o faţă umană”.

Protestatarii de la Palatul Cotroceni strigă “Demisia” şi au pancarte pe care scrie “Jos Guvernul”, “Aţi minţit, trebuie să plecaţi, nimeni nu mai are nevoie de voi”.

Sindicaliştii vor protesta la sediile Preşedinţiei şi Guvernului joi şi vineri, iar după o pauză în weekend, vor continua acţiunile de protest luni şi marţi, urmând să hotărască dacă vor intra toţi bugetarii în grevă generală pe termen nelimitat, ca urmare a măsurilor de austeritate anunţate de autorităţi.

Sindicaliştii vor hotărî după mitingul din 19 mai, la care vor participa peste 40.000 de oameni, dacă vor recurge la o grevă generală, din 25 mai, “sau o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia”, respectiv o ieşire regulată şi blocarea Pieţei Victoriei permanent în fiecare zi, a spus liderul “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata