Breaking news

Înalta Curte de Casație și Justiție va fi mutată de Guvernul Ponta în Palatul Parlamentului

loading...

Guvernul Ponta a decis în mare taină, printr-o ordonanță de urgență ascunsă, să mute Înalta Curte într-un corp al Palatului Parlamentului, care aparține Senatului României.

inalta curte la parlamentAripa dinspre Calea 13 Septembrie, dispusă pe nouă etaje, a fost cedată de Senat, în cea mai mare taină, RA-APPS.

Decizia a fost formalizată printr-o Hotărâre de Guvern aprobată şi semnată de premierul Victor Ponta  în şedinţa din 11 decembrie, însă omisă de Guvern din toate comunicările publice, scrie Gândul.info.

Actul normativ a fost publicat însă marţi, 17 decembrie, în Monitorul Oficial şi prevede ca 13.000 de metri pătraţi, cu ieşire la parcarea Parlamentului să ajungă, prin transfer, de la Senat la RA-APPS.

Secretarul general al Senatului, Ovidiu Marian, a explicat pentru Gândul.info, că este vorba despre spaţiul ocupat în ultimii ani de SPP în clădirea Parlamentului: Sunt spaţiile ocupate de SPP. Ei s-au retras şi aici vor veni cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Guvernul a hotărât să le dăm la RA-APPS. De mutat probabil se vor muta când se vor încheia aici lucrările de reamenajare, de recompartimentare. Acum se fac aceste lucrări.

Sălile de şedinţă, birourile şi depozitele pentru echipamente tehnice eliberate de SPP se transformă deja în birouri pentru judecători şi săli de judecată.

Mutarea survine ca urmare a plângerilor venite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a reclamat că funcţionează într-un sediu impropriu, fără spaţiul de arhivă, dosarele fiind de multe ori depozitate pe holuri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata