Breaking news

Înalta Curte a respins strămutarea dosarului lui Voiculescu la altă instanță

loading...

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca dosarul ICA al omului de afaceri Dan Voiculescu, să rămână la Curtea de Apel Bucureşti.

dan voiculescuGheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Voiculescu a cerut strămutarea dosarului pe motiv că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti nu ar fi imparţiali, din cauza presiunii mediatice.

Apărarea a cerut strămutarea pe motiv că actualul complet de judecată este numit cu intenția de a-l condamna pe Voiculescu. Întrucât nu au avut timp să studieze dosarul, judecătorii fiind mutați pe 1 iulie de la Tribunalul București la Curtea de Apel și tot în aceeași zi au avut și primul termen în acest dosar.

În plus, avocații lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea președintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare și au încercat de două ori să o recuze.

Dan Voiculescu a fost astăzi prezent la Înalta Curte, unde judecătorii au dezbătut cerea de strămutare a dosarului.

Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC “Bioprod” SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

Următorul termen al procesului ICA a fost stabilit la Curtea de Apel București pe 4 august.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata