Breaking news

În România, doar penalii și primarii ajung președinți?!

loading...
0 16

Dacă ești primar și ai dosare penale, ai toate șansele să ajungi Președintele României. O demonstrează rezultatul alegerilor prezidențiale din ultimii 10 ani. 

iohannis si basescuÎn România, dacă ești controversat, penal și corupt, ai calitățile necesare să devii Președinte. După ce Băsescu a aterizat de la Primăria Capitalei fix la Palatul Cotroceni, dar cu un dosar penal greu de tot, Flota, azi, avem alt primar aterizat la pe scaunul prezidențial. Culmea, și Iohannis e plin de dosare penale, e corupt pe toate părțile, deci toate calitățile îl recomandă pentru prima funcție în stat.

După ce a intermediat vânzarea de copii, și-a luat case cu acte false, și cu banii din meditațiile la fizică, Klaus Iohannis a ajuns Președintele României, deși habar nu are ce prerogative constituționale are.

Santa Klaus încă se crede primar la Sibiu și nici nu au apucat cei de la BEC să numere toate voturile din turul doi, căci neamțul a început să dea ordine în stânga și în dreapta de l-ar face invidios și pe răposatul și putrezitul Ceaușescu.

Klaus Iohannis confundă funcția prezidențială cu cea de primar, crezând că odată instalat la Cotroceni, va avea prerogative executive. Ghinion!!! Domn profesor aveți nota 4, stați jos. Funcția de Președinte al României este de reprezentare a țării. Are timp cinci ani de zile să se pună la punct cu prerogativele constituționale.

Însă după felul cum a început să se comporte în calitate de președinte ales și validat de CCR, Klaus Iohannis, din păcate, seamănă din ce în ce mai mult cu disprețuitul Băsescu.

Românii au spus că au votat schimbarea. Însă dacă schimbare înseamnă să readuci la putere PDL, deghizat în PNL, asta da schimbare, zic. Amnezia a devenit boală națională la români, care uită repede ororile produse de Guvernul Boc-Băsescu-Udrea. 300 de spitale închise, salariile a 5 milioane de români, tăiate cu barda, secții de poliție închise la sate, pompieri dați afară, bătrâni umiliți. Dacă schimbare înseamnă să o readuci la butoane, pe madam Roberta Anastae ca să numere bine voturile din Parlament, când este vorba de falsificat votul la legea pensiilor, este mai mult decât perfect.

Românii se pare că sunt imuni la dosarele penale și la faptele de corupție ale prezidențiabililor. Ba din contră, dacă nu ești penal și mega corupt nu ai ce căuta în cursa electorală și NU AI NICIO ȘANSĂ să devii PREȘEDINTELE ROMÂNIEI.

Asta este concluzia ultimelor trei scrutine de alegeri prezidențiale. Românii pun în funcție cu mâna lor, penali, care să-i conducă și să-i jefuiască și umilească.

La fel ca și Băsescu, Iohannis folosește lozinici electorale cu mare priză la publicul credul spunând că el va garanta independența justiției și aplicarea, respectarea spiritului și literei Constituției. Poți oare să pui lupul paznic la oi?! Iohannis are dosare penale, a pierdut o casă pentru că a cumpărat-o cu acte false, a fost implicat în vânzarea a patru copii către o familie de canadieni, în anii 90, plus alte matrapazlâcuri locale făcute la Sibiu cu retrocedări scandaloase către fundații, biserici și ONG-uri prietene lui.

Cum să apere Iohannis independența justiției când el este ”protejat” de justiție la fel ca și Băsescu, cu dosarul de la Înalta Curte. Poți să aperi justiția doar de tine, ca să scapi de pușcărie, dar asta nu înseamnă că tu o să aperi justiția, de cine…nu se știe. Așa a spus și Băsescu timp de zece ani de zile că a protejat justiția dar și pe Elena Udrea. Așa se explică cum timp de zece ani de zile, procurori, oameni de afaceri, culmea, toți prieteni unii cu alții, cu PDL, Băsescu, Cocoș și Udrea, au dat tunuri de sute de milioane de euro și încă nu au dat niciun leu înapoi și nici nu au fost trimiși în judecată și condamnați.

Sunt mari șanse ca regimul de teroare Băsescu, să continue în România cel puțin cinci ani de zile sub marca Iohannis. Klaus Iohannis a fost ”vândut” românilor pe post de neamț bun la toate care pune țara la punct, iar în spate tropăie portocalii care au făcut praf România.

Un vechi proverb românesc spune că ”Cine se aseamănă se adună”. Analizând activitatea lui Băsescu și Iohannis din ultimii ani, am găsit șase asemănări izbitoare, între cei doi. Dovadă că proverbul românesc este cât se poate de real.

1. Copiii – sunt ființe dragi celor doi, unul îi iubește așa de tare încât i-a tras un dos de palmă peste față, iar altul i-a vândut la canadieni.

Traian Băsescu are două fete și de bun părinte ce a fost, în timpul campaniei electorale din 2004, la Ploiești i-a tras un dos de palmă unui copil, care striga Iliescu, Iliescu.

Klaus Iohannis nu are copii, și pentru că nu știe ce înseamnă să fii părinte, a decis să fie vânzător de copii. În anii 90, a intermediat adopția a patru copii din comuna Rășinari, către o familie din Canada. În schimbul serviciilor prestate, Iohannis a primit mai multe ”cadouri” din partea canadienilor.

2. Casele – Atât Băsescu cât și Klaus au mania caselor, cât mai mari și cât mai multe

Traian Băsescu a avut o casă în Otopeni când a devenit primar al Capitalei în 2000, pe care i-a donat-o fiicei sale, Ioana, ca mai apoi să-și dea singur casă, în calitate de primar, în strada Mihăileanu. Deși a recunoscut că e legal dar imoral ce a făcut, a rămas cu casa până în ziua de azi. Din 2004 a devenit Președintele României și s-a mutat cu domiciliul la Vila Lac Trei din București. Și pentru că aceasta nu avea piscină, Băsescu se folosea și de Vila Dante, aflată gard în gard cu Vila Lac Trei. Atât de mult i-a plăcut Vila Dante, încât în 2012 a dat ordin ca ea să fie modernizată pentru a-i deveni reședință oficială după ce își încheie mandatul de președinte. Zis și făcut, numai că planul i-a fost stricat de Ponta. După ce RA-APPS investit peste 1 milion de euro în modernizarea Vilei Dante, Ponta a închiriat-o Ambasadei SUA, contra sumei de 20.000 de euro. Goana după vile cât mai mari a fost manifestată de Băsescu în cei zece ani de mandat la Cotroceni și prin faptul că a ales să-și facă vacanțele, fie vara fie iarna, în fostele vile ale lui Ceaușescu, de la Neptun, de la Munte, cabane, Complexe Rezidențiale, etc.

În 2014, Băsescu a încercat să-și dea singur încă o casă, din avuția statului, fix în mijlocul pădurii Snagov, care să aibă și deschidere la lac. Defapt sunt două case, aflate în administrarea RA-APPS, modernizate și ele la cererea lui Băsescu. Pe care mai apoi președintele le-a cerut oficial ca și reședință, după încheierea mandatului. Și de astă dată Ponta i-a dejucat planul și a oferit casele unei fundații.

Klaus Iohannis a reușit ca din banii de meditații la fizică, să își cumpere șapte case în Sibiu. Fostul profesor s-a încurcat în declarații cu privire la proveniența banilor cu care a cumpărat cele șape case, rămase șase, după ce una a pierdut-o în instanță întrucât a luat-o cu acte false. Ba a spus că prima casă a luat-o cu banii din nuntă apoi, pe a doua din chirie și salariul de profesor și inspector școlar. Ba din meditații, ba că l-au ajutat părinții. Însă nu a reușit să justifice ban cu ban, cum de a cumpărat cele șase case. Și ca aroganța să fie maximă, Iohannis a spus că a investit în case pentru că nu are copii și că toate cele șase case din Sibiu fac cât un apartament în București. Probabil că primarul din Sibiu are dreptate, și s-a gândit că cele șase case ale sale fac cât apartamentul Ioanei Băsescu din cartierul Băneasca, a cărui valoare sare de un milion de euro.

3. Primăria – Ambii au fost primari și au candidat la prezidențiale

Traian Băsescu a devenit primar în București în 2000 și după ce a ras chioșcurile micilor afaceriști și a omorât câinii maidanezi, a mai împușcat încă un mandat de primar în 204 pe care însă nu l-a dus la bun sfârșit întrucât după nici șase luni, a devenit Președintele României.

Klaus Iohannis este de 14 ani primar al municipiului Sibiu, reușind de fiecare dată să cucerească mandatul cu o majoritate covârșitoare de voturi. Semn că sibienii par mulțumiți de felul în care le administrază orașul.

4. Retrocedările – Și Băsescu și Iohannis au retrocedat în calitate de primari, sute de imobile dar doar către prietenii apropiați

Traian Băsescu este campion mondial la retrocedări cu cântec de proprietăți. A reușit performanța ca într-o singură zi să retrocedeze unei singure persoane, 50 de imobile în București. Culmea, în baza unor acte false. Iar lista retrocedărilor ilegale făcute de Băsescu este lungă și extrem de interesantă, întrucât dezvăluie rețeaua mafiotă cu care lucra.

Klaus Iohannis a avut grijă să retrocedeze în mod extrem de dubios și ilegal, Bisericii Evanghelice Muzeul Bruckental, Liceul Bruckental de Artă, Spitalul de pneumo-fiziologie, Liceul de Artă, Sediul arhivelor, Palatul copiilor, Clubul Șoimii Sibiului, Complexul Prichindelul, iar către Forumul Democrat German pe care l-a și condus în calitate de președinte, Complexul Muzeal Astra și Căminul de Bătrâni din strada George Coșbuc.

 5. Trădările – Băsescu a ajuns șef la PD după ce l-a mazilit pe Petre Roman, iar Iohannis șef la PNL după ce l-a săpat bine pe Antonescu

Traian Băsescu a ajuns să pună mâna pe Partidul Democrat după ce l-a terminat politic pe Petre Roman, unul din fondatorii partidului. A lucrat atât de bine încât a pus mâna pe șefia partidului, după care l-a dat afară pe Petre Roman. Nu s-a mulțumit cu atât. A vrut să pună mâna și pe PNL. Iar pentru că Tăriceanu nu a fost de acord cu fuziunea dintre PD și PNL, Băsescu a dat ordin pe unitate ca Stolojan și Stoica să rupă o parte din PNL. Lucru care s-a și întâmplat și astfel a luat naștere PLD. Partid satelit care a fost înghițit în scurt timp de PD, într-o noapte, tot la ordinul lui Băsescu, și astfel a luat naștere actualul PD-L de azi. Care în curând se va contopi în PNL, cu binecuvântarea lui Băsescu, Blaga, Antonescu și Iohannis.

Klaus Iohannis a avut o evoluție spectaculoasă în cadrul PNL. Adus cu surle și trâmbițe în 2013, de Crin Antonescu direct în funcția de prim vicepreședinte, creată special pentru neamț cu derogare de la partid, Iohannis a ajuns în niciun an de zile, atât președinte PNL cât și candidat la prezidențiale al partidului. Și toate astea prin mazilirea celui care l-a adus în PNL, Crin Antonescu. Care a rămas și fără funcția de președinte dar și fără candidatura la prezidențiale.

6. Dosare penale – Atât Băsescu cât și Iohannis au intrat în cursa electorală deși au dosare penale pe rol

Traian Băsescu este singurul președinte din România și din Europa, care a ajuns președintele țării având un dosar penal care îl putea băga timp de ani grei la pârnaie. Dosarul Flota, anchetat de DNA, zace bine merci în sertare așteptând ca Băsescu să își încheie mandatul, întrucât Daniel Morar a stabilit cu de la sine putere pe când era Procuror General, că președintele se bucură de imunitate la orice și drept urmare nu poate fi cercetat penal.

Klaus Iohannis a intrat în cursa electorală deși are pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, un dosar penal de incompatibilitate. Al cărui termen este stabilit, coincidență, pentru data de 17 noiembrie, la o zi după încheierea turului al doilea al prezidențialelor.

Dacă ești premier în funcție și te înscrii în cursa electorală, pierzi 100%. S-a demonstrat tot de trei ori consecutiv în România. În 2000, premier era Mugur Isărescu, a candidat în timpul mandatului, la prezidențiale și a pierdut în primul tur. În 2004, Adrian Năstase, era premier, a candidat la prezidențiale, și a pierdut în turul doi în fața lui Băsescu. În 2014, Victor Ponta, premier încă în exercițiu, a candidat și a pierdut în turul doi în fața lui Iohannis.

Așadar rețeta succesului  care te transformă în Președintele României, conține două ingrediente magice: să fii primar și să fii cât mai penal. Și toate astea pentru că în România atât justiția cât și poporul dau dovadă de multă clemență și iartă totul, ca niște buni creștini ce sunt.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata