Breaking news

În loc să omagieze 70 de ani de la încetarea Războiului, Băsescu a petrecut cu colegii de facultate

loading...

Halal Președinte!!! În loc de ceremonie oficială prin care să omagieze împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial, Președintele României, Traian Băsescu a ales să se vadă cu foștii colegi de facultate, și să petreacă cu aceștia la vila de protocol de la Neptun.

basescu alcoolÎn urmă cu 70 de ani, la 23 august 1944, România ieșea din alianța cu Puterile Axei (Germania, Italia și Japonia), declara încetarea unilaterală a războiului împotriva Aliaților (Franța, Imperiul Rus, Marea Britanie, Italia și Statele Unite ale Americii) și declara război Germaniei naziste și Ungariei.

Pe 23 august 2014, acest moment a fost celebrat în marile capitale ale Europei, nu însă și la București. Și asta pentru că Președintele României a fost ocupat să petreacă în Vila lui Ceaușescu de la Neptun.

În timp ce în lume, toate marile democrații din Europa și nu numai, comemorau victimele celui de-al doilea Război Mondial și aduceau mulțumiri Regelui Mihai I pentru că a întors armele împotriva lui Hitler și a pus capăt războiului, Băsescu se drojdea bine cu colegii de facultate.

Pe banii statului și în vila lui Ceaușescu de la Neptun, Băsescu și-a adunat colegii de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” ca să sărbătorească cu mâncare, băutură și muzică, 38 de ani de la absolvire.

Băsescu nu s-a deranjat să își pună consilierii de la Administrația Prezidențială să dea un comunicat de presă oficial, prin care să marcheze acest eveniment. Nici măcar atât. Pur și simplu Băsescu, care încă este Președintele României a ignorat complet comemorarea a 70 de ani de la încheierea Războiului și de la eliberarea României.

În loc să-i recunoască meritele istorice în stoparea celui de-al doilea Război Mondial, în 22 iunie 2011, Băsescu îl făcea pe Regele Mihai I, trădător și slugă la ruși.

”Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere”, a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei” de la B1 TV.

Tirul acuzațiilor la adresa regelui Mihai I au continuat, Băsescu declarând că acesta a fost slugă la rusi.

Pentru majoritatea dintre noi, Ion Antonescu rămâne responsabil de holocaust împotriva evreilor şi ţiganilor. Nimeni nu spune că România avea un şef de stat atunci, ăsta a fost doar prim-ministru. Unora le dăm averile iar pe altii îi băgăm criminali de război…. doar pentru că unul a fost slugă la ruși, îl iertăm de toate păcatele…”, a mai spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a participat sâmbătă, 23 august, la evenimentul de la Bistrița unde s-a realizat o ceremonie de comemorare, unde a și susținut o declarație oficială: Azi este o zi specială pentru România pentru că, în urmă cu 70 de ani, pe 23 august 1944, Majestatea sa Regele Mihai şi România au trecut de partea forţelor binelui şi a adus tributul de sânge pentru eliberarea Transilvaniei, a Ungariei, a Slovaciei, a întregii Europe de sub ceea ce a fost coşmarul nazist. Cred că, de data aceasta, poate am învăţat într-adevăr din lecţiile trecutului. Vreau să cred că, la o sută de ani după acel an 1914, Europa ştie că pacea, înţelegerea, că bunăstarea, că toleranţa între toţi locuitorii Europei, între toţi cei care vor binele acestui continent,  al acestei ţări este, de fapt, soluţia pentru viitor. 

În dimineața zilei de 23 august 1944, politicianul Gheorghe Brătianu a făcut un nou demers pe lângă mareșal, în vederea încheierii neîntârziate a armistițiului cu sovieticii. La orele amiezii, mareșalul Ion Antonescu a fost în audiență la regele Mihai I, declarând că este dispus să semneze armistițiul după stabilizarea frontului și obținerea acordului lui Hitler. Drept urmare, la ora 16.30, Regele Mihai I a ordonat demiterea și arestarea mareșalului Ion Antonescu, conducătorul statului, și a principalului său colaborator, Mihai Antonescu, viceprim-ministru.

La ora 22.30, prin Proclamația către țară, difuzată de posturile de radio, regele anunța “ieșirea noastră din alianța cu puterile Axei și imediata încetare a războiului cu Națiunile Unite”.

Timp de peste patru decenii, până la căderea regimului comunist în 1989, 23 august a fost ziua națională a României, marcată cu serbări de stradă în toate orașele, pionieri și muncitori scoși la defilare, cântece patriotice și revoluționare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata