Breaking news

În 2004, Băsescu și Stolojan au spălat 7 milioane de dolari, bani pe care iau folosit în campania electorală

loading...

Senatorul PNL, Sorin Roșca Stănescu îi acuză pe Traian Băsescu și Theodor Stolojan, că în anul 2004 au spălat prin conturi bancare, 7 milioane de dolari.

basescu si stolojanBăsescu și Stolojan sunt acuzați de Sorin Roșca Stănescu, de spălare de bani. Potrivit spuselor senatorului PNL, infracțiunea s-ar fi realizat în anul electoral 2004, iar suma spălată prin transferuri bancare ar fi de 7 milioane dolari.

”În anul 2004, în contul deschis la Bancpost București de către Alianța D.A.,  în zilele de 4, 12 și 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferată suma de 7 milioane USD. Președintele PD era, în 2004, Traian Băsescu care, în același an, a candidat la funcția prezidențială și a reușit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Președintele PNL era Theodor Stolojan care, inițial, conform algoritmului Alianței D.A., urma să candideze pentru Cotroceni, dar a abandonat în favoarea lui Traian Băsescu. Această sumă totală de 7 milioane USD a provenit de la Laiki Bank Cyprus, iar plățile au fost făcute prin intermediul băncilor Brown Brothers Harriman and Corporation și Bank of Canton of California San Francisco”, dezvăluie Sorin Roșca Stănescu.

Conform legii nr. 43/2003 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, în vigoare în 2004,  era obligatoriu ca suma totală a donațiilor să se publice în Monitorul Oficial al României, partea a treia, până la data de 31 martie a anului următor. Această prevedere legală a fost încălcată de PD și de Băsescu. Suma de bani ar fi fost folosită pentru finanțarea campaniei electorale a lui Băsescu.

”Suma de 7 milioane USD a fost utilizată, sub formă de bani negri, în campania electorală prezidențială a lui Traian Băsescu. Ne aflăm într-un caz tipic de încălcare flagrantă nu numai a legii electorale, dar și a reglementărilor care previn și sancționează operațiunile de spălare a banilor. Niciodată nu este prea târziu ca Traian Băsescu și Theodor Stolojan și, dacă este cazul, și alte persoane vinovate, să răspundă pentru încălcări grave ale legislației penale. Reamintesc faptul că într-un dosar extrem de dubios, intitulat „Trofeul calității”, Adrian Năstase, împreună cu alte persoane, a fost condamnat la închisoare în baza unor probe indirecte și într-un dosar în care, dacă sumele vehiculate ar fi reale, ele sunt infinit mai mici decât acei 7 milioane USD, manipulați în numele Alianței D.A.”, mai susține Sorin Roșca Stănescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata