Breaking news

Iliescu huiduit la Târgul de carte de la Romexpo

loading...

Ion Iliescu a fost primit cu huiduieli și fluierături la Romexpo în cadrul Târgului de carte Bookfest 2010, unde fostul președinte a participat la lansarea unei cărți personale.

ion iliescuPreşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a avut joi parte de un incident neplăcut, cu ocazia lansării cărţii sale la Bookfest. Mai mulţi membri ai organizaţiei “Noi Golanii” s-au strecurat printre participanţii la lansarea volumului “După 20 de ani – 1989 an de cotitură în istoria naţională şi în viaţa internaţională”, purtând asupra lor afişe pe care scria “Ion Iliescu. Căutat pentru furtul Revoluţiei din 89, chemarea minerilor în iunie 90, instigare la violenţă împotriva studenţilor anticomunişti, ascunderea adevărului despre mineriade, manipularea opiniei publice. Ultima oară văzut la Institutul Revoluţiei, unde şi-a ascuns crimele”.

Suntem la un târg de carte, la un act de cultură. Apariţia unor elemente marginale care se dedau la asemenea provocări este pur şi simplu  de neînţeles. Cine ste interesat în aşa ceva? Am înţeles răbufniri de acest fel în 1990, în anii când eram la putere. Dar acum  ce raţiune au? Am prezenat o carte referitoare la Revoluţia Română, nu este prima c arte pe care o scriu, într-un cadru civilizat, dar apariţia unor asemenea oameni este degradantă pentru climatul general“, a opinat Ion Iliescu.

El a arătat că nu îi ia în seamă pe tinerii care au provocat incidentul, precizând că nu ei sunt de vină, ci aceia care îi trimit să provoace, folosindu-i ca “forţă de manevră”.

Dar eu nu-i iau în semă, nu ei sunt de vină. Cineva îi trimite şi îi foloseşte ca forţă de manevră. Pentru ce? Nu ştiu“, a spus Iliescu.

El a admis că aceiaşi tineri au provocat un incindent similar anul trecut, de ziua  sa de naştere, la 3 martie.

Nici nu mă interesează. Sunt nişte diversiuni, dar de slabă speţă. Nu fac cinste tinerilor care se lasă angrenaţi în asemena chestiuni. Ei se compromit ca persoane, ca oameni, ca cetăţeni, dar şi cei care îi folosesc, de asemenea. Nu înţeleg la ce le foloseşte. Este degradant că mai sunt asemenea oameni şi asemenea mentalităţi. Dar pe mine nu mă tulbură asemenea chestii“, a spus Iliescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata