Breaking news

Ilie Năstase: România are nevoie de un ghid turistic adevărat făcut de un străin

loading...

Ilie Năstase, proaspăt învestit în funcția de Ambasador al Turismului Românesc a declarat pentru exclusivNEWS.ro, că în lipsa unor investiții serioase în turism, gala realizată de Maria Grapini e apă de ploaie.

ilie nastaseIlie Năstase este unul dintre cei opt români celebri care luni seară au primit din partea Ministrului Turismului, certificatul și pașaportul de Ambasador al Turismului Românesc.

După ce a primit titlul onorific, Ilie Năstase a îndemnat-o pe Maria Grapini să scoată banii din buzunar ca să investească în turism: Vreau să vă felicit pentru că sunteți prima persoană care a încercat să facă ceva, însă aveți probleme foarte mari, trebuie să cheltuiți scoateți bani din buzunar să investiți în turism, dacă vreți să se întâmple ceva. Și persoana care o să vă ia locul cândva să continue treaba asta. Să facem un ghid adevărat cu tot ce se întâmplă în România, cu toate hotelurile cu pensiunile, dar adevărat, nu făcut de un român, de un străin care să ne spună exact cum e situația în România, că e bună că e rea, dar trebuie să o știm de la început. Dumneavoastră să veniți cu banii, că deocamdată doar privații sunt cu banii, dumneavoastră mai puțin.

Legenda tenisului românesc și mondial, spune clar și răspicat, faptul că dacă Guvernul nu vine să bage bani în turism, tot acest proiect început de Maria Grapini, nu o să meargă.

E o inițiativă bună, dar dacă nu se bagă bani din partea Guvernului, degeaba facem treaba asta, nu o să meargă. nu se evaluează exact, să o luăm de la zero, să spunem ce avem și ce nu avem, dar dacă ne păcălim pe noi și spunem că avem turism, nu este un bun început”, a declarat Ilie Năstase pentru exclusivNEWS.ro.

Primul număru unu din tenisul mondial, spune că România nu are infrastructură, nici servicii în turism și că defapt noi nu avem un ghid adevărat care să ne spună ce fel de turism avem.

Ne lipsește infrastructura, străzile, serviciile să nu mai vorbim, ne păcălim singuri, ne dăm singuri stele. Ne trebuie un ghid al României să știm exact unde este pensiunea din nu știu ce sătuleț. Astea nu le avem, nu știm exact ce există în România, toate țările civilizate au un ghid care pers care-l face, îi i-a un an doi, merge din sătuleț în sătuleț și scrie exact ce pensiune e acolo ce restaurant e acolo, ce hotel este acolo, unde poate să se ducă lumea la ski. Astea trebuie făcute și abia atunci știm exact unde suntem. Noi spunem, da avem munți frumoși, avem mare frumoasă, păi toată lumea are treaba asta nu este nimic excepțional, câteva țări n-au”, a mai precizat Ilie Năstase pentru exclusivNEWS.ro.

Alături de Ilie Năstase, au fost ridicați la rangul de Ambasadori ai Turismului și: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Grigore Leşe, Ivan Patzaichin, Ștefan Popa Popas, Iolanda Balaş Soter și Gheorghe Zamfir.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata