Breaking news

Iată primii opt Ambasadori ai Turismului Românesc care se vor ocupa de promovarea imaginii României în lume

loading...

România are de azi opt Ambasadori ai Turismului care vor promova imaginea patriei peste tot în lume. Vinovată de acest lucru este, Maria Grapini, Ministru delegat pentru Afaceri, IMM-uri și Turism.

ambasadori turismIlie Năstase, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Grigore Leşe, Ivan Patzaichin, Ștefan Popa Popas, Iolanda Balaş Soter și Gheorghe Zamfir sunt primii Ambasadori ai Turismului Românesc. Cei opt români de prestigiu au primit luni seară în cadrul Galei Ambasadorii Turismului Românesc, desfășurată la Grand Hotel Phoenicia din București, certificatul de Ambasador cât și pașaportul diplomatic.

Grigore Leșe a fost primul care a primit pașaportul diplomatic de la însăși Ministrul Corlățean. Rapsodul popular a spus că: trebuie să începem promovarea țării prin a spune adevărul despre România și atunci lucrurile vor merge bine. Creând o stare de bine devii fericit. Prin concertele mele pe care încerc să aduc o stare de bine, să aduc frumosul, asta pe mine mă face fericit.

Elisabeta Lipă i-a spus ministrului Turismului că duminică pleacă în Koreea la Mondialele de Canotaj și că așteaptă pliantele și toate materialele necesare pentru turismul românesc: Duminică plec în Koreea unde delegația României participă la Campionatele Mondiale. Aștept doamna ministru pliantele și tot ce aveți pentru promovarea turismului românesc. Sincer vă spun, România are atâtea lucruri frumoase de arătat și cred că nu numai cei 8 ambasadori din această seară trebuie să facă acest lucru, ci fiecare dintre noi ar trebui să promovăm lucrurile frumoase din România. Ce avem noi, nu multe țări se pot lăuda. Vă felicit pentru această inițiativă, o inițiativă lăudabilă. Sper ca împreună să avem succes, măcar de atâtea ori de câte ori am ieșit eu campioană olimpică.

Ilie Năstase a spus în glumă, după ce a semnat certificatul de ambasador și a primit pașaportul, că așteaptă și banii, cecul. Fostul mare tenisman a spus că trebuie ca ministerul trebuie să scoată bani din buzunar și să investească în turism dacă vrea să facă ceva cu adevărat și că este nevoie un ghid adevărat cu toate hotelurile și pensiunile din România.

Ivan Patzaichin a spus că își dorește să promoveze turismul ecologic și ca delta să devină cel mai mare centru de ecoturism din lume.

Gabriela Szabo a mulțumit pentru acest titlu și a ținut să precizeze faptul că: Ce poate fi mai frumos decât să călătorești fie în România fie în străinătate și să îți promovezi țara și să vorbești frumos despre țara ta și să-i convingi pe străini să vină și să îți viziteze țara care te-a făcut ceea ce ești astăzi.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean a făcut și o recomandare hazlie celor opt ambasadori cu privire la o viitoare vizită în Taiwan:  am o rugăminte pentru domnii ambasadori, când mergeți în Taiwan vă rog mergeți în vizită privată și să folosiți pașapoartele private, și nu pașapoartele diplomatice onorifice oferite în această seară, încă odată vă felicit și mult succes.

Gluma Ministrului de Externe vine după scandalul iscat în urma vizitei celor patru deputați români în Taiwan care au folosit pașapoarte diplomatice deși nu aveau acest drept întrucât nu erau în vizită oficială.

Ministrul Turismului, Maria Grapini a declarat pentru exclusivNEWS.ro, că această gală a turismului: este un proiect care se cheamă România promovată prin valori. Mă refer aici la valorile umane, și este o primă etapă, această gală a primelor titluri de ambasador acordate la opt persoane remarcate în lume, urmând serii de câte opt ambasadori. Sper să mai reușesc să mai fac o gală până la sfârșitul anului.

Marea absentă de la gală a fost Iolanda Balaş Soter, care din motive de sănătate nu a putut fi prezentă.

La gală au fost prezenți și Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, Ministrul Economiei, Varujan Vosganian cât și Ministrul delegat al Apelor, Lucia Varga.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata