Breaking news

Iată de ce anume trebuie să ții cont atunci când mergi să-ți cumperi verighete pentru nuntă

loading...

Aspectul, metalul, dimensiunea dar mai ales prețul, sunt criteriile care stau la baza alegerii unei verighete perfecte pentru mirii care vor să-și unească destinele în fața Altarului, prin intermediul acestor bijuterii.

verighete nuntaEste foarte important cum și de unde îți alegi o verighetă de nuntă, întrucât trebuie să iei în calcul că o vei purta foarte mult timp, și de ce nu, chiar toată viața. Verigheta nu trebuie să fie doar superbă, diferită, unică, și foarte scumpă, ci și foarte comodă pentru a o putea purta mai tot timpul pe deget, fără să te jeneze.

O verighetă comodă trebuie să aibă o anumită formă și o anumită lățime. De preferat este un inel cu margini rotunjite, decât unul cu margini pătrățoase. Curbura interioara a inelului trebuie să fie una lină, pentru ca tu să ai senzația de confort pe deget. Există verighete care au o curbură interioară de confort, ceea ce face posibilă o verighetă plată cu interior curbat.

Când alegi lățimea unei verighete trebuie să iei în calcul lungimea și grosimea degetelor tale dar și preferința personală. Bărbații cu mâini mari și degete lungi aleg verighete de grosime medie spre ușor mai late. În timp ce bărbații cu mâinile mai mici și degete mai scurte, alege verghiete de 5 mm lățime sau chiar mai înguste.

Verighetele soților nu trebuie să fie simetrice, ca și lățime. Verighetele bărbaților trebuie să fie mai late decât cele ale viitoarelor mirese. Majoritatea bărbaților aleg o verighetă cu grosimea între 5 și 7 mm.

Este recomandat ca verighetele să nu fie alese în momente de tensiune, stres și criză, de timp, întrucât degetele pot fi umflate și ajungi să probezi un inel, atunci ți se pare potrivit dar poți avea surpriza ca în ziua nunții să îți fie prea larg și să-ți scape de pe deget.

Ai grijă ca inelul să nu-ți fie nici prea strâns pe deget, căci ai putea avea probleme cu circulația sângelui sau ți-ar putea deteriora pielea și vei avea mari probleme să-l scoți de pe deget. Un inel este acela care atunci când îl pui de deget rămâne un spațiu de 1 – 3 mm.

Când vine vorba de metalul din care să fie făcute verighetele, puteți opta pentru aur culoarea galben aurie, clasică, sau din platină, argint, paladiu, titan sau un amestec de aur-platină cu pietre prețioase precum diamante, smaralde sau rubine.

Viitorii miri trebuie să decidă împreună ce model de verighetă își aleg pentru  că ei le vor purta. Aceștia vor putea fi ajutați de bijutier, care să le explice toate detaliile legate de verighete și cum să le aleagă pe cele potrivite.

Tot mai mulți tineri însurăței aleg să-și personalizeze verighetele inscripționând pe interiorul acestora, numele lor sau inițialele prenumelui.

Verighetele se poartă pe degetul inelar, al patrulea de la mâna stângă. Se spune că o vena ce pornește din acest deget are legătură directă cu inima.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata