Breaking news

Iată cum poți să transformi balconul într-un spațiu de relaxare

loading...

De obicei, balcoanele prezintă dimensiuni reduse, astfel încât posibilităţile de amenajare  sunt limitate. Potrivit unor studii recente, românii optează pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse în balcon, activitate care presupune o atenţie și un strop de creativitate.

balcon spatiu relaxarePentru a reda ideea de spaţialitate este important ca decorul să fie conceput pe înălţime şi să se aleagă un singur punct central: arbore, arbust sau pom fructifer. Un alt mijloc prin care se poate oferi iluzia de lărgime este folosirea unor accesorii simple – ghivece clasice, fără modele impunătoare, alături de flori asemănătoare din punct de vedere coloristic.

„Cu cât sunt mai puţine culori, cu atât spaţiul va părea mai mare şi mai aerisit. Încărcătura florală nu face decât să dea impresia de spaţiu îngust, astfel că nu este indicat să se planteze multiple specii de flori”, sugerează Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

De asemenea, în spaţiile înguste se pot folosi plante înalte şi subţiri, care se pot modela frumos în jurul ghiveciului, precum plantele căţărătoare cum ar fi clematita, glicina sau trâmbiţa.

În ceea ce priveşte achiziţiile românilor, aceştia devin mai interesaţi de grădinărit în special în perioada primăverii şi a începutului de vară, interval în care vânzările pe acest segment cunosc o creştere considerabilă, şi aleg plante care sunt uşor de îngrijit şi pot rezista cu succes la temperaturi extreme.

Totuşi, pe cât de popular a devenit acest hobby, românii sunt foarte încrezători în abilităţile lor şi rareori apelează la ajutor specializat în acest domeniu, comparativ cu majoritatea europenilor care ţin cont de părerile unui peisagist sau designer de exterior.

În ceea ce priveşte comportamentul de achiziţie al românilor, chiar dacă bugetele alocate pentru amenajarea balcoanelor sunt uşor mai mici, acesta se apropie de cel al europenilor şi astfel, interesul pentru produse de calitate, la un preţ corect, este în creştere constantă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata