Breaking news

Iată cum poți afla sută la sută, dacă ai avut vreodată telefonul ascultat

loading...

De azi poți afla în mod legal dacă telefonul pe care îl deții a fost ascultat vreodată de către un serviciu de informații. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul de telefon creat de STS.

telefoane ascultateDacă vrei să știi dacă și când ți-a fost ascultat numărul de telefon, tot ce trebuie să faci este să suni la numărul 1958. Acest număr scurt de telefon a fost creat de STS, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în urma colaborării cu SRI și Ministerul Justiției.

Acest număr de telefon pot suna toate majore care pot solicita în mod oficial informații despre numărul lor de telefon. Dacă și când a fost ascultat.

Numărul scurt de telefon 1958, este apelabil fără nici un prefix din orice reţea telefonică fixă sau mobilă, şi are un tarif de 0,1 euro/minut (0,124 euro cu TVA, echivalentul a 55 de bani).

În urma unui astfel de apel telefonic, unde va trebui să oferi datele privind codul numeric personal, adresa și numele, poți afla dacă pe numele tău a fost emisă vreodată autorizare legală de ascultare a telefonului.

În maximum o oră după ce ați făcut această solicitare telefonică, vei primi un SMS sau un email (pentru apeluri de pe fix) cu orele exacte şi data în care telefonul în cauză a fost ascultat.

Noul serviciu pus la dispoziţie este rezultatul colaborării între STS, SRI şi Ministerul Justiţiei, cele trei instituţii care au realizat baza de date necesară, şi vine ca urmare a presiunilor făcute asupra României de către Comisia Europeană în cadrul monitorizării ţării noastre în domeniul Justiţiei (raportul MCV).

Din păcate această știre este una falsă. Chiar și SRI s-a păcălit cu știrea și chiar a postat-o timp de câteva ore pe site-ul instituției.

loading...
8 Comentarii
 1. iulian spune

  “În urma unui astfel de apel telefonic, unde va trebui să oferi datele privind codul numeric personal, adresa și numele, poți afla dacă pe numele tău a fost emisă vreodată autorizare legală de ascultare a telefonului.” – Si uite asa SRI-ul face o baza de date cu toti fraieri care dau detaliile aceastea ! Traiasca prostimea !

 2. marian spune

  –ARE DREPTATE iulian–SI NU CRED CEEA CE SCRIE STS-SRI SI JUSTITIA SANT MANA IN MANA SI NU VOR DEZVALUI CE FAC ,,EI,,-SA FIE CLAR ESTE O TARA INCA COMUNISTA-

 3. Vlad spune

  OK, Iulian poate ai dreptate, dar ce poti sa faci daca stii ca ai fost ascultat cu mandat dat de o institutie?
  Nimic! raspund eu.
  Si atunci ?

 4. Cristi spune

  Si orange cerea cnp-ul pentru a face o anumita optiune… in mod total ilegal.

 5. Sorin spune

  Hmmmmm … oare iti spun si atunci cand ai avut telefonul ascultat si nu a fost emisa autorizare legala de ascultare ….!!!????

 6. Miriam spune

  PLASA! ESTE ORA EXACTA!

 7. albert spune

  Prosti sunteti ma…stirea asta a fost publicata prima data pe 1 aprilie 2013 si evident este o farsa. Cateva agentii de presa “serioase si bine documentate” au preluat-o(ABIA ACUM) si o prezinta ca fiind adevarata! Halal presa avem!!!

 8. maria spune

  cnp-ul nu trebuie sa-l dai nimanui, cu atat mai mult prin telefon. deci, cum ar putea aceste servicii secrete sa ceara asa ceva?!; din moment ce acest lucru este ilegal?! exista posibiliatea unei cereri scrise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata