Breaking news

Iată ce salarii au piloții și însoțitorii de zbor de la Tarom

loading...

Piloții de la Tarom primesc lunar, circa 4000 de euro, de trei ori mai puțin decât colegii lor de la Air France și de cinci ori mai puțin decât cei de la Luftansa. În timp ce însoțitorii de zbor încasează lunar circa 1000 de euro.

piloti si insotitori zbor taromDin cauza salariilor mici și a înțelegerii făcute pe șest de conducerea Tarom, cu o parte din sindicate, pliloții au declanșat un protest spontan luni, refuzând să piloteze avioanele care deserveau 7 curse, cinci interne și una internațională.

Conducerea companiei Tarom s-ar fi folosit de sindicatul majoritar şi de alte două sindicate mai mici pentru a putea înregistra la ITM noul contract colectiv de muncă, fără a lua în calcul cerinţele piloţilor.

Una dintre revendicările celor nemulţumiţi viza ca piloţii să poată invoca, atunci când sunt indispuşi sau foarte stresaţi, o “inaptitudine medicală de 48 de ore”, fără a fi necesară prezenţa la medic.

Lunar, salariul unui pilot cu tot cu diurne nu depășește 4000 de euro, în timp de un pilot Lufthansa are între 18.000 şi 20.000 de euro pe lună, iar unul de la Air France, între 10.000 şi 12.000 euro.

Însoţitorii de bord de la Tarom au un salariu de 1.600 de lei net pe cartea de muncă, la care se adaugă diurnele externe – 600 de euro net lunar.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata