Breaking news

Hristos a Înviat!

loading...

Românii ortodoxi alături de credincioşii ortodocşi, de cei greco-catolici şi de romano-catolici, sărbătoresc în această noapte Învierea Domnului.

slujbaÎnvierea lui Isus este considerată ca fiind cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Apriximativ 10.000 de bucureșteni au mers la Catedrala Patriarhală din Bucureşti,  pentru a asista la slujba de Înviere și să ia lumină. Slujba este oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Prea Fericitul Părinte Daciel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Ca şi anul trecut, oficialii Bisericii au adus în România lumina sfântă cu o cursă charter de la Ierusalim. Din delegaţia care s-a întors în ţară cu lumină de la Ierusalim au făcut parte Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi părintele episcop vicar Varşanufie Prahoveanu.

Lumina Sfântă de la Ierusalim, este considerată un miracol al ortodoxiei care se petrece în fiecare an de Paştele Ortodox la Ierusalim, când în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt, se aprinde Sfânta Lumină, “un foc venit din cer”, după cum spun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

După ora 24.00, Patriarhul oferă clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Tradiţia spune că lumânarea aprinsă la Înviere, cu lumină luată de la preot, trebuie dusă acasă aprinsă. Este considerată sfântă şi cu puteri protectoare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata