Breaking news

Horia Georgescu, șeful ANI, aflat în stae de incompatibilitate

loading...

Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate, este acuzat de senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian, de faptul că s-ar afla în stare de incompatibilitate și cer demisia acestuia.

horia georgescuHoria Georgescu, șeful ANI, instituția care demite pe bandă rulantă primari, consilieri și parlamentari, este acuzat că ar fi încălcat la rândul său legea.

Senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian au cerut Consiliului Național de Integritate, anchetarea lui Horia Georgescu și demiterea acestuia pe motiv de incompatibilitate.

Numitul Georgescu Horia s-a aflat în stare de incompatibilitate atât în perioada în care a deținut funcția de secretar general al Agenției Naționale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cât și în perioada de când deține funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (18.04.2012- prezent), întrucât a deținut și deține funcția de administrator la o societate comercială ( S.C. OUTLOOK S.R.L Brașov), pe care nu a menționat-o în declarațiile de interese depuse în perioada 2008-2013, săvârșind astfel și infracțiunea de fals în declarații.  Solicităm, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. 1 si 4  rap. la art. 25 lit. d și e comb. cu art. 19 alin. 2 din Legea nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, să înaintați Senatului României propunerea pentru eliberarea din funcție a președintelui Agenției Naționale de Integritate, Georgescu Horia”, se arată în sesizarea celor doi senatori remisă exclusivNEWS.ro și trimisă Consiliului Național de Integritate.

Horia Georgescu a intervenit telefonic, miercuri, la emisiunea ”100 de minute” de la Antena 3 unde a spus că: Firma de care vorbește domnul Sorin Roșca Stănescu, este dizolvată de drept din 2005, în conformitate cu legea, cu toate etapele parcurse. Toate informațiile sunt publice la Registrul Comerțului. 

Numai că potrivit adresei Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735 /05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat și/sau administrator în șase societăți comerciale din România : S.C. Outlook SRL Brașov, S.C. Financial Securities TB S.A. București , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Brasov, S.C. Platinum Media SRL Brasov si S.C. Imperium SRL Brasov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia deține și în prezent calitatea de asociat și administrator la S.C. Outlook SRL, societate înființată în data de 10.12.1999 și aflată în stare de lichidare.

Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL în data de 10.11.1999, pe o durată neprecizată, și nu a renunțat la această funcție în perioada în care a deținut funcțiile de secretar general, respectiv de președinte al Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit informațiilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în cazul S.C. Outlook SRL  a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia în data de 12.11.2013, până la această dată atribuțiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata