Breaking news

Hayssam, adus în România din Beirut, cu ajutorul lui Bashar al Assad și al organizaţiei teroriste Hezbollah

loading...

Publicaţia siriană online ,,All Four Siria” scrie că teroristul Omar Hyssam a fost adus în România din capitala Libanului, Beirut, ca urmare a unui troc făcut între Bashar al Assad şi autorităţile de la Bucureşti.

hayssam la inchisoareAducerea lui Omar Hayssam în România a avut legătură cu afacerile miliardarului sirian Rami Makhlouf, în România, scrie publicaţia online All4Siria, informează Realitatea TV.

,,Omul de afaceri Rami Makhlouf are invesţii mari în România prin socrul său care este ambasadorul Siriei în Romania, Walid Othman şi care spală bani prin fratele său şi copiii săi care au investiţii în imobiliare”, scrie all for siria.info

Afacerile lui Rami Makhlouf se derulează prin intermediul socrului său, Walid Osman, ambasadorul Siriei la Bucureşti.

,,Pentru ca Omar Hayssam să fie predat, Guvernul României s-a angajat să se opună deciziei ca familia lui Othman să fie considerată reţea interlopă. Autorităţile din România au accepat şi au trimis un avion în Beirut, iar Bashar al-Assad l-a trimis pe generalul Khalil Ghassa pentru a-l răpi pe Hayssam şi pentru a-l trimite în Liban şi a-l aduce la aeroportul din Beirut, în colaborare cu Hezbollah şi securitatea libaneză”, mai scrie publicația siriană.

Rami Makhlouf, cel mai bogat om din Siria, se află pe lista persoanelor sancţionate de Uniunea Europeană şi nu mai are voie să intre în spaţiul comunitar. Pe aceeaşi listă se regăseşte şi fiica ambasadorului Siriei la Bucureşti.

Omar Hayssam a fost adus în România, pe 19 iulie 2013, anunțul fiind făcut de Băsescu prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

În 2008, Omar Hayssam a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în lipsă, la 20 de ani de detenţie pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor români.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata