Breaking news

Havrileț Niculae, președinte ANRE, găsit incompatibil de ANI

loading...

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E.), Havrileț Niculae, a fost găsit de ANI, în stare de incompatibilitate întrucât deține simultan și funcția de Director general al S.C. GASCOP S.R.L.

Havrilet Niculae - ANI - ANREÎn urma verificărilor, inspectorii ANI au stabilit că Havrileț Niculae, a încălcat regimul incompatibilităților.

„Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către HAVRILEȚ NICULAE, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E.), întrucât, începând cu data de 06 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de Președinte cu rang de Secretar de Stat al A.N.R.E., și funcția de Director general al S.C. GASCOP S.R.L., societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competenţa A.N.R.E. Potrivit art. 4, pct. 34 din Legea nr. 160/2012, „membrii comitetului director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăţi comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE, în condiţiile legii”. De asemenea, HAVRILEȚ NICULAE a încălcat și dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)”, respectiv „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de[…] director general […] la societăţile comerciale […]”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

ANI spune că l-a informat pe Havrileț Niculae, despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HAVRILEȚ NICULAE a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata