Breaking news

Haos la capacitate! Profesorii şi-au bătut iar joc de elevi cu baremul de la matematică

loading...

Haos și multă bătaie de joc și în acest an la examenul de capacitate. Dacă anul trecut s-a greșit baremul de la română, anul ăsta s-a greșit cel de la matematică.

examen capacitateAtât elevii de clasa VIII-a, care au dat ieri proba la matematică, cât și părinții acestora sunt revoltaţi din cauza problemelor pe care le aveau de rezolvat.

Întrucât baremul de la matematică este greșit.

La punctul 3 de la subiectul al doilea, elevilor li s-a dau următoarea problemă: Ana şi Bogdan au împreună 7 mere, iar Ana şi Călin au împreună 8 mere. Determinaţi câte mere are Ana, ştiind că, împreună, cei trei copii au 12 mere.

Răspunsul cerut la problemă, deşi unul simplu nu a fost îndeajuns, cei care au întocmit baremul având pretenţia, absurdă de altfel, să fie precizat şi câte mere are Călin (trei puncte), punctând însă doar cu  două puncte câte mere are Ana. Evident, baremul fiind astfel construit, chiar dacă cerinţa preciza doar să fie deteminat câte mere are Ana, nimiciun elev nu a putut lua maximul de puncte, oricât de bine pregătit ar fi fost, lucru care i-a făcut pe părinţi să se revolte.

De altfel, conform adevarul.ro, şi  profesorii cu experienţă au fost uimiţi de întocmirea baremului.

Este greşit baremul, pentru că în rezolvarea exerciţiului nu îl interesează pe elev câte mere are Călin, cerinţa spune clar că trebuie să afle câte mere are Ana.Într-o problemă nu eşti obligat să rezolvi totul, ci numai ceea ce ţi se cere“, a spus, pentru sursa citată, profesorul Adrian Manu, de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ din Capitală.

La Bihor, doi elevi au dat examenul cu polițiștii în sală.

Un elev cu toxiinfecţie alimentară şi unul cu fractură, aceştia susţinând proba în spital cu o comisie formată dintr-un profesor din comisia şcolii în care învaţă, un reprezentat al Inspectoratului Şcolar şi un jandarm. Examenele s-au susţinut în aceleaşi condiţii ca la şcoală, cu cameră de luat vederi şi singuri în compartiment”, a spus Claudiu Damian, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Trecând peste această problemă de la matematică, elevii susțin că subiectele au fost ușoare și speră ca mâine, când se vor afișa rezultatele, să obțină note cât mai mari.

De nota la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂdepinde ADMITEREA LA LICEU, după REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ.

Elevii care vor fi nemultumiti de notele obtinute vor putea depune contestatie tot pe 29 iunie, intre orele 16.00 si 20.00.

Contestatiile la EVALUAREA NATIONALA BIHOR vor fi solutionate in intervalul 30 iunie – 2 iulie, elevii urmand a afla rezultatele finale la EVALUARE in data de 3 iulie 2013.

loading...
1 Comentariu
  1. fastului erticol spune

    Haos e in capetele unora care cred ca , daca activeaza intr-un domeniu se si pricep. Cine a mai vazut vreodata un barem de corectare stie ca rezolvarea unei probleme se puncteaza pe etape parcurse. Pe masura ce candidatul parcurge corect etapele rezolvarii, el primeste o parte din puncajul total acordat pentru intreaga rezolvare. Deci nu se acorda toate punctele numai pentru rezultatul final, asa cum cred autorii nefericitului articol, ci se puncteaza si rezultatele intermediare. De asemenea, la inceputul baremului se precizeaza atat ca se acorda si punctaje intermediare, cat si ca orice alta rezolvare corecta va primi punctajul maxim. In concluzie e simplu: trebuie doar sa citesti. Daca stii …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata