Breaking news

HALUCINANT | Dezinfectanți diluați de Hexi Pharma și de 4200 de ori

loading...

Scandalul dezinfectanților falsificați de compania Hexi Pharma atinge noi culmi. Testele au relevat faptul cu dezinfectanții erau diluați și de 4200 de ori. Cu alte cuvinte firma vindea apă chioară pe post de dezinfectant, pe mii de euro, punând astfel în pericol viața pacienților din spitalele din România.

sala operatie spitalMinisterul Sănătăţii a făcut joi, publice rezultatele ultimelor teste de concentraţie ale produselor Hexi Pharma, prelevate din unităţi sanitare din judeţele Mureş, Călăraşi şi Braşov şi efectuate în cadrul laboratorului ICECHIM.

În urma probelor prelevate din spitale din judeţul Mureş, testele arată că dezinfectanţii erau diluaţi de 2.400 de ori.

Întrucât testele au relevat faptul că dezinfectanții erau efectiv apă chioară, Ministerul Sănătății a sistat testele suplimentare.

”Date fiind rezultatele analizelor efectuate în ultimele două zile cu privire la concentraţia dezinfectanţilor HexiPharma, Ministerul Sănătăţii a decis sistarea efectuării de teste suplimentare de concentraţie la ICECHIM, urmând ca ancheta administrativă să continue conform Planului de Măsuri dispus de Premierul Dacian Ciolos, ministru interimar al Sănătăţii”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.

Produsele testate de specialiștii ICECHIM sunt folosite de medici pentru dezinfecţia pielii pacienţilor înainte de o intervenţie chirurgicală.

Trei produse folosite în spitale din Călăraşi erau diluate de până la 10 ori faţă de menţiunile făcute de producător pe eticehtă.

La Braşov, cele trei probe prelevate arată diferenţă de 10% în cazul unui produs folosit pentru dezinfectarea mâinilor chirurgilor, înainte de operaţii.

Ministerul Sănătății a anunțat că urmează acum testarea produselor asemănătoare de la alte firme producătoare din România.

În România există în prezent 18 producători și mai mulți importatori de dezinfectanți pentru spitale. În total sunt 110 tipuri de biocide și toate vor fi verificate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata