Breaking news

HALAL JUSTIȚIE | Contestaţia în anulare a DNA în cazul Marianei Rarinca, admisă ilegal

loading...
0 6

Livia Stanciu şi Kovesi nu se lasă până nu o văd la închisoare pe Mariana Rarinca. Pe şest, în spatele uşilor închise, un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, a decis pe 23 iulie, în cameră preliminară, să admită contestaţia în anulare a DNA în cazul Rarinca.

mariana rarinca - dnaDeşi CCR a declarat etapa de judecare în cameră preliminară fără citarea părţilor, ca fiind neconstituţională,  DNA a cerut ca termenul procesului Rarinca să fie mutat, astfel încat să nu cadă sub incidența deciziei CCR, susţine Antena 3.

Astfel, judecătorul de cameră preliminară a decis pe 23 iulie să admită cererea DNA, fără a cita avocatul Marianei Rarinca sau pe ea.

Drept urmare, deşi procedura era neconstituţională iar cererea este pur şi simplu aberantă, contestaţia DNA are mai şanse să fie admisă pe fond şi decizia de achitare a Marianei Rarinca să fie desfiinţată.

Mariana Rarinca, acuzată de șantaj de președinta ÎCCJ, Livia Stanciu,  a fost inițial condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Bucureşti.

Însă pe 20 iunie 2015, judecătorii Risantea Gagescu şi Damian Dolache de la Curtea de Ape Bucureşti au achitat-o definitiv şi irevocabil pe Mariana Rarinca.

Decizia a provocat mare deranj în România şi mai ales Liviei Stanciu care acum face tot posibilul ca alături de şefa DNA, Koveşi, să obţină anularea achitării şi să o bage la închisoare pe Rarinca pentru un presupus şantaj la adresa şefei Înaltei Curţi.

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care ar fi  şantajat-o pe Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.

DNA a făcut o contestație la achitarea Marianei Rarinca, pe motiv că între Livia Stanciu și una dintre judecătoarele care au achitat-o pe Mariana Rarinca, a existat, la un anumit moment, o divergență.

Motivul contestării în anulare a deciziei este însă unul absurd şi care nu poate fi niciodată admis de nişte judecători corecţi. DNA spune că judecătoarea Risantea Gagescu ar fi fost lipsită de imparţialitate în acest dosar.

Risantea Gagescu, prin hotărârea de achitare dispusă, ar fi urmărit să se răzbune pe Livia Stanciu, cea cu care, în 2013, a avut o divergenţă în şedinţa CSM, în care judecătoarea CAB a susţinut interviul pentru promovarea la ICCJ.

Concret, potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost imparţială şi a vrut să se răzbune pentru că Livia Stanciu s-a opus promovării ei la ICCJ.

DNA a depus la dosar şedinţa cu dispută dintre Gagescu şi Livia Stanciu.

În mod normal, DNA sau Livia Stanciu, dacă aveau dubii asupra imparțialității judecătoarei Risantea Gagescu, o puteau recuza în timpul procesului, nu după ce sentința a fost pronunțată.

Această măsură inițiată de DNA, este o încercare disperată de a salva scaunul Liviei Stanciu şi de a ascunde mizeria din cazul Mariana Rarinca.

O asemenea cerere este inadmisibilă, iar în practică a fost respinsă în toate cazurile întrucât partea care ar fi avut suspiciuni privind lipsa de imparţialitate şi obiectivitate, trebuia să ceară recuzarea judecătorului în timpul procesului, nu după.

Livia Stanciu a reuzat să-și dea demisia de la Șefia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru că nu are niciun motiv să demisioneze.

Și asta în condițiile în care ea a făcut un abuz în funcție, s-a prevalat de postura sa din justiție și a pus DNA să o aresteze pe Mariana Rarinca ca să scape de plata banilor către aceasta.

Drept urmare, Mariana Rarinca a stat nevinovată șase luni la închisoare, iar pe 20 mai 2015 a fost achitată definitiv și irevocabil de Curtea de Apel București.

Acum, judecătorii Risantea Gagescu şi Damian Dolache care au dispus achitarea Marianei Rarinca sunt atacați de DNA și se pregătește arestarea lor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata