Breaking news

Guvernul va sesiza DNA cu privire la frauda de la Poșta Română

loading...

Frauda de proporții de la Poșta Română, a determinat Guvernul să sesiseze DNA pentru a demara o anchetă penală ce vizează fosta conducere a companiei.

Guvernul României a decis să sesizese DNA, în urma raportului întocmit de Inspectorii Corpului de Control al premierului. Aceștia au identificat pierderi totale de aproximativ 113 milioane de euro.

Rraportul arată că, în anii 2009, 2010 şi 2011, conducerea Poştei, respectiv Consiliul de Administraţie şi conducerea operativă, a pus în executare bugetele de venituri şi cheltuieli cu încălcarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor, prin care aceste bugete au fost aprobate, şi prin încălcarea dispoziţiilor imperative ale actelor normative care au aprobat respectivele bugete.

Neregulile s-au realizat prin depăşirea limitelor maximale ale cheltuielilor totale aprobate şi fără a se respecta prevederea legală ca nivelul cheltuielilor să fie proporţional cu veniturile efectiv realizate, este concluzia inspectorilor.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.000 de oficii poştale.

Ministerul Comunicaţiilor deține 75% din acțiunile Poștei iar Fondul Proprietatea, 25%.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata