Breaking news

Guvernul pregătește o nouă taxă auto

loading...

Guvernul a decis ca celebra taxă auto să fie modificată din nou. În consecință a înfiinţat unui grup interministerial care va elabora până la sfârşitul lunii iunie o nouă metodă de calcul a taxei auto.

masiniNoua modalitate de calcul a taxei auto va intra în vigoare la începutul anului viitor. Taxa auto a fost introdusă prima dată în 2008 şi lua în calcul capacitatea cilindrică a maşinii şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

Justificarea taxei a fost creşterea foarte mare a numărului de maşini second-hand aduse în România din Uniunea Europeană. În perioada decembrie 2008-decembrie 2009, taxa a fost suspendată pentru automobilele noi Euro 4.

Estimărie oficiale arată că anul acesta taxa auto va aduce încasări de peste 1,6 miliarde de lei, sumă aproximativ egală cu cea încasată anul trecut.

Triplarea taxei euto pentru înmatricularea maşinilor second-hand a generat, în decembrie 2008, ample proteste. Mii de şoferi au ieşit atunci în stradă şi au blocat drumurile ca să arate Guvernului că taxa auto este un bir prea mare pentru umerii lor.

loading...
8 Comentarii
 1. dany spune

  daca nu era google ce se intampla ?

 2. raluka spune

  daca stam sa ne gandim mai bine ? pai…

 3. roxy spune

  daca nu era google ce se intampla ?

 4. Schneider spune

  bataie de joc

 5. Ionela spune

  nu regret ca am dat de blogul acesta..

 6. Oana spune

  e clar… pai uite

 7. iulia spune

  fara google am fi vai de capu nostru

 8. Rokolla spune

  vai vai vai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata