Breaking news

Guvernul Ponta nu mai cumpără avioane pentru demnitari, din Italia, și vrea o aeronavă de la Tarom

loading...

Guvernul României a sistat negocierile cu Executivul italian pentru achiziţionarea unei aeronave destinate demnitarilor. Guvernul Ponta va cumpăra un avion tip Airbus 318 de la Tarom.

ponta - basescu - avionReprezentanţii Guvernului României au început deja discuţiile cu cei de la Tarom pentru ca o aeronavă Airbus 318 să fie trecută în patrimoniul de protocol pentru zborurile oficiale ale înalților demnitari precum: Președintele României, primul ministru, președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților.

Prin această operaţiune de vânzare, costurile aferente aeronavei vor fi scăzute din contabilitatea operatorului aerian.

În noiembrie 2013, Ponta a dispus constituirea unei comisii interministeriale care să negocieze cu Guvernul italian achiziţionarea unei aeronave pentru demnitari, după ce oficialii Guvernului au arătat că România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are aeronavă oficială.

În luna august, Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, achiziţionarea unei aeronave pentru înalţi demnitari, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, precizând atunci că suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei se ridică la 56 de milioane de euro.

La data adoptării ordonanţei, premierul Victor Ponta declara că Guvernul şi-a propus să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri pentru a fi folosită în deplasările oficiale de către preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi miniştri.

Flota Tarom este formată din 4 aeronave A318, 2 aeronave A310, 4 aeronave B737 – 300, 4 aeronave B737 – 700 şi o aeronavă B737 – 800, plus 7 aeronave ATR 43-500 şi 2 aeronave ATR 72-500.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata