Breaking news

Guvernul Ponta înființează Tribunalul pentru societăți, registru și insolvență

loading...

Capitala României va avea un Tribunal destinat societăților comerciale, registrului comerțului, concurenței neloiale și procedurilor de insolvență.

tribunal comercialGuvernul României a aprobat în şedinţa din 11 septembrie, un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, proiect prin care se crează posibilitatea legală pentru înfiinţarea unui Tribunal specializat în domeniile societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă la nivelul municipiului Bucureşti.

Una din priorităţile Ministerului Justiţiei se referă la sprijinirea mediului de afaceri. O problemă pe care companiile o pot avea legat de sistemul de justiţie ţine de termenele foarte mari în dosare care au ca obiect societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială, insolvenţă, etc. În acelaşi timp, aceste termene nu pot fi scurtate din cauza volumului foarte mare de muncă existent la nivelul Tribunalului  Bucureşti. Încercăm şi prin aceste modificări să asigurăm premisele desfăşurării unui act de justiţie rapid şi eficient. Dosarele care privesc societăţi vor fi soluţionate de un tribunal specializat, iar magistraţii  de la această instanţă vor beneficia şi de pregătire suplimentară. În  acelaşi timp, degrevaţi de aceste cauze comerciale, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti vor avea un volum de muncă redimensionat, ceea ce le  va permite să soluţioneze mai rapid restul cauzelor aflate pe rol. Proiectul de Lege va fi înaintat Parlamentului spre dezbatere în regim de > urgenţă astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, să putem trece la  înfiinţarea efectivă a acestei instanţe”, a explicat Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Înfiinţarea unui astfel de tribunal specializat va asigura atât degrevarea judecătorilor, cât şi specializarea acestora, precum şi o mai  mare celeritate a judecării cauzelor în domenii sensibile, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri şi a economiei, în general.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata