Breaking news

Guvernul Ponta bate recordul la numărul ordonanțelor de urgență. Boc a fost mic copil la acest capitol

loading...

Guvernul condus de Victor Ponta a emis într-un an de zile 161 de ordonanțe de urgență, adică cu 100 mai mult decât a emis Guvernul Boc în trei ani de mandat.

ponta si bocDeși are o majoritate parlamentară de 70%, Ponta conduce România prin ordonanțe de urgență. Guvernul Boc pare să fi fost mic copil pe lângă Guvernul Ponta, la capitolul ordonanțelor emise.

Dacă în perioada cât a fost în opoziție USL critica Guvernul Boc pentru numărul ordonanțelor emise, azi, același USL cu guvern condus de Ponta a emis de aproape trei ori mai multe ordonanțe decât fostul guvern.

Potrivit site-ului dantanasa.roGuvernul Victor Ponta a emis în perioada 7 mai 2012 (data instalării Guvernului Victor Ponta 1) – 27 iunie 2013 nu mai puțin de 161 de ordonanțe de urgență, cu mult peste numărul emis de Guvernul Emil Boc, conform unui document al Cancelariei Primului Ministru, urmare unei solicitări de informații în baza Legii nr. 544/2001.

Cei drept, Guvernul Boc încă deține recordul al numărul de asumări în Parlament. Ponta și-a asumat doar o singură dată răspunderea în fața Parlamentului, pe 17 aprilie 2013, pe legea privind retrocedările proprietăților naționalizate de comuniști. Însă până la finalul mandatului de premier, mai are timp să doboare recordul lui Boc la asumări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata