Breaking news

Guvernul Ponta 3, constituțional

loading...
Curtea Constituţională a României a respins, sâmbătă, sesizarea depusă de PDL cu privire la neconstituționalitatea Guvernului Ponta 3.
ponta ataca ccrCu majoritate de voturi, judecătorii CCR au decis să respingă sesizarea PDL şi PMP cu privire la procedura de învestire a Guvernului Ponta 3.
După aproximativ trei ore de dezbateri cei 9 judecători CCR au decis cu 8-1 să respingă sesizarea.
Astfel că obligativitatea de asumare a unui nou program de guvernare în Parlamentul României, nu mai există.

PDL a contestat constituţionalitatea noului pe motiv că la data la care acesta a fost votat de Parlament, programul de guvernare era cel asumat în structura USL, care nu mai există.

Atat Senatul cât şi Camera Deputatilor au recomandat Curţii Constituţionale să respingă sesizarea pe motiv că a devenit nulă odată ce Guvernul a anunţat joi un nou program de guvernare.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a explicat, în direct la Antena 3, că se aştepta ca acesta să fie rezultatul: Ne aşteptam cu toţii ca acesta să fie verdictul. Eu mă gândeam că o să fie unanimitate, dar chiar şi aşa, CCR nu putea să dea alt verdict. Traian Băsescu a avut o serie de renunţări, a validat miniştri, chiar dacă la început a fost împotriva. În ziua validării a spus că UDMR este un partener stabil. Traian Băsescu trece printr-o serie de renunţări. Eu cred că este un semnal bun. Constituţia poate fi interpretată, pe alocuri, dar pentru elementele fundamentale nu există interpretare.
Chiar dacă s-a angajat public în fața lui Băsescu că își va angaja răspunderea în Parlament pe un nou program de guvernare, Ponta poate să nu mai facă acest lucru, ca urmare a deciziei de azi a CCR.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata