Breaking news

Guvernul Cioloș îngheață salariul minim pe economie

loading...

Guvernul Cioloș dă o lovitură dură românilor, pe final de mandat. A înghețat salariul minim pe economie pentru 2017.

dacian ciolosValoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru anul 2017 va fi stabilită de viitorul Guvern.

”Actualul Executiv, așa cum a anunțat în Consiliul Național Tripartit din 12 decembrie, a decis să mențină nivelul actual al salariului minim, de 1.250 de lei, având în vedere că viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea unei noi valori care să se aplice anul viitor. În condițiile în care valoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru 2017 nu se modifică, nu este nevoie de o nouă Hotărâre de Guvern care să reconfirme actul normativ aflat deja în vigoare, întrucât valabilitatea acestuia nu expiră la finalul acestui an. Ținând cont de faptul că Hotărârea Guvernului nr.1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prevede că începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim este de 1.250 lei lunar, un alt act normativ care să reglementeze același lucru, ar fi reprezentat, din punct de vedere juridic, o redundanță legală”, anunță Guvernul Cioloș.

Însă nu se știe când va fi instalat noul Guvern la Palatul Victoria întrucât Iohannis refuză să desemneze primul ministru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata