Breaking news

Guvernul a reziliat contractul cu Bechtel privind autostrada Transilvania

loading...

Contractul de execuție a autostrăzii Transilvania dintre Ministerul Transporturilor și firma americană Bechtel, a fost reziliat. Potrivit ministrului Anca Boagiu, Guvernul României va face o economie de peste 6 miliarde de euro.

autostrada.transilvaniaAnca Boagiu a confirmat faptul că Bechtel a fost de acord cu rezilierea contractului de execuție a autostrăzii Transilvania. Contractul cu Bechtel va fi reziliat pentru aproape 300 de kilometri din autostrada Transilvania la care compania americană nu a început lucrările.

Bechtel va termina cele două tronsoane pe care le are în lucru la un preţ redus cu 50 la sută faţă de valoarea iniţială iar statul român va avea libertatea să liciteze celelalte tronsoane cu oricine doreşte. “Compania Bechtel a înţeles că România nu e ţara în care poţi face chiar ce vrei. Statul român va licita celelalte 6 tronsoane, fără ca Bechtel să mai aibă nicio pretenţie. Standardul de cost pentru tronsoanele rămase este de 6,9 milioane de euro per kilometru. Economia pe care o face statul român (prin renegocierea acestui contract, n.n.) este de 6 miliarde de euro“., a spus Boagiu.

Bechtel va finaliza doar lucrările începute pe cele două secţiuni, 2B, Câmpia Turzii – Gilău şi 3 C, Suplacu de Barcău – Borş, reprezentând 118 kilometri din cei 415 ai autostrăzii.

Costul total al autostrăzii se va ridica la 3,8 miliarde euro, comparativ cu 9,9 miliarde euro la cât s-ar fi ridicat investiţia totală dacă lucrarea ar fi fost derulată până la final cu Bechtel pe baza contractului încheiat în 2004.

Din 2004 și până în 2011, Bechtel a finalizat doar 52 km de autostradă în jurul oraşului Cluj.

 

Proiectul autostrăzii Transilvania a fost împărţit în 8 trosoane de construcţie. Lucrările nu au fost începute pe 6 dintre ele, însumând 297 de kilometri, după cum urmează:

Secţiunea 1A, Braşov-Făgăraş (53 km)
Secţiunea 1B, Făgăraş-Sighişoara (52 km)
Secţiunea 1C, Sighişoara-Ogra (56 km)

Secţiunea 2A, Ogra-Câmpia Turzii (36 km)
Secţiunea 3A, Cluj Vest-Mihăileşti (24 km)
Secţiunea 3B, Mihăileşti-Suplacu de Barcău (76 km)

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Guvernul incompetent SA SE DUCA DRACULUI !!! Lasa ca’s ei destepti … avem suficiente drumuri la ce folos inca o autostrada ? Pi…-as pe ei de gunoaie !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata