Breaking news

Guvernul a aprobat ordonanța care permite primarilor să-și schimbe partidul

loading...

Guvernul Ponta a dotat în ședința de joi, ordonanța de urgență care permite aleșilor locali să-și schimbe partidul timp de 45 de zile, fără să își piardă mandatul. Ordonanța a fost criticată dur de liderii Opoziției dar și de către Oficialii Ambasadei SUA la București.

guvernul ponta - primariProiectul de ordonanță de urgență prevede ca timp de 45 de zile, aleșii locali, fie ei primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și/sau județeni, să poată să plece la alt partid fără să își piardă mandatul.

Premierul Victor Ponta a precizat că îşi asumă Ordonanţa de Urgenţă privind traseismul politic al aleșilor locali.

”Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta înainte de începutul ședinței de Guvern.

Băsescu a spus miercuri, că face un apel la Guvern şi la “responsabilitate” să nu emită ordonanţa de urgenţă referitoare la “transferul primarilor” şi a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de “sabotarea democraţiei” să o atace la CC dacă ordonanţa va fi aprobată.

Iar joi, cu câteva ore înainte de adoptarea actului normativ, Ambasada SUA se declara îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul.

În timp ce la Papatul Victoria se dezbătea și aproba ordonanța, în fața sediului Guvernului, aproximativ 250 de persoane, între care liderii PNL şi PDL, în frunte cu Klaus Iohhanis şi Vasile Blaga, au organizat un miting în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata