Breaking news

Guvernul a aprobat Legea Pensiilor

loading...

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de Lege a Pensiilor, a anunţat premierul, Emil Boc, după şedinţa de la Palatul Victoria.

boc pensiiProiectul prevede calcularea tuturor pensiilor speciale potrivit principiului contributivităţii. Mai mult, actul normativ stipulează că recalcularea va aplicată retroactiv.

“Dacă vom menţine în continuare actualul sistem legal cu privire la pensii în câţiva ani buni de acum înainte va trebuie să împrumutăm cu miliarde de euro bugetul de pensii pentru ca pensiile să fie plătite şi nu vom mai avea garanţia că cei care acum sunt tineri când vor ajunge la vârsta pensionării vor mai putea primi vreo pensie de la stat”, a declarat primul ministru, astăzi, la finalul şedinţei de la Palatul Victoria.

Emil Boc a spus ieri că toate pensiile speciale vor fi recalculate în termen de cinci luni de la intrarea în vigoare a Legii pensiilor, iar în ceea ce priveşte poliţiştii şi cadrele militare se va ţine cont că, în cazul lor, statul a plătit o parte din contribuţiile la fondul de pensii.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Muncii, proiectul de lege ar putea fi trimis în Parlament în 15 februarie, acum că a fost adoptat de Executiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata