Breaking news

Grupare de crimă organizată anihilată de DIICOT!

loading...

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cu sprijinul tehnic și informativ al SRI și DGIPI și împreună cu ofițeri din cadrul B.C.C.O. Constanța și B.C.C.O. București, au destructurat un grup infracțional organizat, constitutit din peste 10 persoane. Grupul avea o structură ermetică, membrii grupării fiind extrem de violenți, erau specializati în fraude macro-economice, vizând prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăți fictive.

mascatipolitia003Anchetatorii susţin că membrii grupării foloseau, pentru săvârşirea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale şi care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate. Până în prezent au fost identificate 4 victime, ucise prin cruzimi de către membrii grupului, în perioada 2006-2008 . “După ce erau obligate să ingereze alcool şi pastile de diazepam, victimele erau îngropate de vii sau aruncate în canalul Dunăre – Marea Neagră. Două cadavre au fost găsite în curtea unei locuinţe din comuna Cerchezu, sat Măgura, judeţul Constanţa, fiind îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton “, se precizează în comunicat.
De asemenea, DIICOT mai menţionează că la data de 11 ianuarie a fost descoperit cadavrul unei alte victime, ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre – Marea Neagră, iar cea de a patra victimă a fost ucisă în luna septembrie 2006, fiind aruncată de pe podul Cernavodă în Dunăre.
Procurorii mai arată că prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de două milioane de euro.
Procurorii DIICOT continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, precizând că modul conspirat de acţiune al grupului a necesitat alocarea de resurse umane şi materiale deosebite pentru monitorizarea acestuia. Şeful grupului infracţional specializat în fraude macro-economice şi un membru al structurii vor fi prezentaţi instanţei constănţene, sâmbătă, de către DIICOT, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT au informat, sâmbătă, că au destructurat un grup infracţional organizat, de anvergură, constituit din peste zece persoane, specializat în fraude macro-economice, ce avea o structură ermetică, cu membrii extrem de violenţi, care prejudiciau firme prin emiterea de file cec sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.
Gruparea acţiona pe raza localităţilor din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti, iar prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de două milioane de euro.
Anchetatorii susţin că membrii grupării foloseau, pentru săvârşirea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale şi care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate.
Procurorii susţin că până în prezent au fost identificate patru victime, ucise prin cruzimi de către membrii grupului, în perioada 2006-2008

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata