Breaking news

Grevă spontană la ANAF. Angajații nu lucrează cu publicul!!!

loading...

Peste 22.000 de angajaţi ai Finanţelor au declanşat, luni dimineață, un protest spontan față de proiectul legii salarizării. Angajații sunt nemulțumiți de faptul că, la ora actuală, nu știu exact unde sunt încadrați în grilele de salarizare din proiectul legii aflat în Parlament. 

anaf antifraudaAngajații din administrația publică nu lucrează azi cu publicul. Angajații ANAF au declanșat o grevă spontană Sunt funcții a căror salarii scad până la 1.500 de lei.

“Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că, la ora actuală, nu știu exact unde sunt încadrați în grilele de salarizare din proiectul legii aflat în Parlament (…) În grilă ei sunt tratați ca organe fiscale teritoriale, având funcții publice teritoriale. Pornind de la neconcordanțele între modul de organizare a ANAF-ului și alocarea prin legea salarizării a funcțiilor publice teritoriale au apărut aceste nemulțumiri”, a precizat președintele Sindicatului Național Finanțe Publice, Liviu Toader, pentru emisiunea “Perfect Imperfect”.

“Neconcordanțele dintre prevederile din proiectul de lege privind salarizarea, referitoare la funcțiile publice de la nivel județean și situația reală din MFP/ANAF unde se regăsesc funcții cu responsabilități regionale, ce nu sunt cuprinse în proiectul de act normativ aflat în Parlament (MFP/ANAF fiind singura instituție cu organigrama la nivel de regiune), în lipsa unei familii ocupaționale distincte și a unei grile corespunzătoare, din punct de vedere salarial, în opinia SindFISC, demonstrează faptul că actualele funcții nu pot fi asimilate funcțiilor publice teritoriale/județene, asemănător celorlalți funcționari din alte instituții deconcentrate”, a precizat Sindicatul Național Finanțe Publice, într-un comunicat de presă.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Foarte bine !!! Sa-i ia dracu sa se desfiinteze aceasta cloaca de hoti legali autorizati in FURT LEGAL !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata